Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

40 de agenți economici din Dej, Gherla, Turda și Cluj-Napoca verificați de polițiști

0 529

Polițiști din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Cluj au desfășurat acțiuni, pe linia prevenirii și combaterii evaziunii fiscale, precum și a faptelor ilicite din domeniul comerțului cu produse alimentare și nealimentare. Au fost date sancțiuni de peste 50.000 de lei.

Polițiști din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Cluj au desfășurat în perioada 18-22 decembrie a.c.,  acțiuni, pe linia prevenirii și combaterii evaziunii fiscale, precum și a faptelor ilicite din domeniul comerțului cu produse alimentare și nealimentare.

Au fost verificați 40 agenți economici cu sediile sau punctele de lucru în Cluj-Napoca, Turda, Gherla, Huedin și Dej. Pentru neregulile constatate au fost aplicate 32 sancțiuni contravenționale în valoare de peste 54.000 lei.

Astfel, au fost constatate 23 sancțiuni contravenționale privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi de producţie, comerţ sau prestări de servicii ilicite, 6 sancțiuni contravenționale privind dreptul de autor și drepturile conexe, 2 sancțiuni privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice, precum și o sancțiune contravențională pentru stabilirea unor măsuri de reglementare a pieței produselor din sectorul agricol.   

În același timp, s-a dispus confiscarea unor produse alimentare, pomi de crăciun și țigarete în valoare de peste 2.600 lei. S-au mai descoperit și două infracțiuni, respectiv o infracțiune privind dreptul de autor și drepturile conexe și o infracțiune de delapidare.

 

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More