Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

40 de milioane de euro investiții în Borșa

0 681

Orașul Borșa a primit sume considerabile pentru diverse investiții majore în ceea ce proivește infrastructura locală. Proiectele vor fi derulate timp de 3-4 ani.

Conform Agerpres, oraşul Borşa a obţinut o finanţare de 16.481.134,00 lei din bugetul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice pentru realizarea obiectivului de investiţii „Colector principal de colectare a apei uzate menajere şi staţie de epurare în oraşul Borşa”. Valoarea totală a investiţiei este de 16.990.859 de lei, iar la semnarea contractului, în cadrul şedinţei de Consiliu Local Borşa, a fost invitat şi preşedintele Consiliului Judeţean Maramureş, Gabriel Zetea.

Şeful administraţiei judeţene a mulţumit reprezentanţilor oraşului Borşa pentru deschiderea pe care o arată la fiecare vizită, subliniind şi buna relaţie de colaborare care există între Consiliul Judeţean Maramureş şi administraţia locală din Borşa, condusă de primarul Sorin Ion Timiş.

„Am vorbit despre reabilitarea DJ 186 pe Valea Izei, proiect care a obţinut o finanţare certă de 116 milioane de lei prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL), etapa a doua. Totodată, am discutat şi despre proiectul de reabilitare a DJ 187 pe Valea Ruscovei, unde există, de asemenea, o finanţare prin PNDL2, în sumă de peste 60 milioane de lei. Ambele proiecte au ca termen de începere a lucrărilor primăvara anului 2019 şi reprezintă obiective majore pentru infrastructura rutieră locală”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Maramureş, Gabriel Zetea.

S-a abordat și problema magistralei de gaz şi a distribuţiei gazelor către populaţie. Se pare că acest proiect ar putea începe în anul 2019, după finalizarea procedurilor locale de constituire a unui ADI dedicat. Şeful administraţiei judeţene a amintit şi de acumularea de la Runcu, un alt obiectiv care va beneficia de atenţia Consiliului Judeţean pentru a se accelera finalizarea lucrărilor prin alocări financiare serioase pentru următorii trei – patru ani.

„Toate acestea se adaugă proiectelor locale ale administraţiei din Borşa privind în mod special investiţii pentru dezvoltarea zonei turistice (telegondola, domeniul schiabil şi facilităţi noi de cazare), dar şi investiţii în infrastructura edilitară locală. Un alt subiect pe care l-am abordat a fost cel privind trecerea Spitalului din Borşa, din subordinea Ministerului Sănătăţii către Consiliul Judeţean, pentru a încerca realizarea unor investiţii serioase privind creşterea calităţii serviciilor medicale, aşa cum se întâmplă la spitalele din Baia Mare” a continuat Gabriel Zetea.

De asemenea primarul oraşului Borşa, Sorin Ion Timiş, a declarat că pe lângă acest nou proiect finanţat prin PNDL2, în sumă de peste 16 milioane de lei, oraşul Borşa are multe alte proiecte în derulare, fapt care dovedeşte seriozitatea şi implicarea reprezentanţilor administraţiei locale în comunitate.

„Avem în lucru, în prezent, reabilitarea şi anveloparea mai multor blocuri, unde există contracte semnate pe fonduri E.U. 2014 – 2020. Este situaţia blocului A5, scara A, de pe strada Floare De Colţ, cu o valoare totală a investiţiei de 54.436 euro, a blocului nr.4 de pe strada Independenţei, unde valoare totală a investiţiei este de 57.198 euro, dar şi a blocului A6-A8, situat pe Aleea Tineretului, cu o finanţare de 213.013 euro.Tot pe Fonduri E.U. 2014-2020 – POCU am obţinut o finanţare de 864.942 euro pentru proiectul Edu @1000 – Şanse la un viitor mai bun pentru 1000 de copii, contract care a fost semnat”, a declarat primarul oraşului Borşa, Sorin Ion Timiş.

Prin finanţare de la Ministerul Dezvoltării, pe PNDL1, continuă asfaltările în cartierul Pietroasa, valoarea totală a investiţiei fiind de 1.815.926 euro, iar pe PNDL2 a fost semnat contractul privind construirea reţelei magistrale de canalizare şi staţiei de epurare, în sumă de 3.693.665 euro. Pentru extinderea reţelei de alimentare cu energie electrică în Pasul Prislop, Ştiol şi Runcul Ştiol a fost semnat un contract de finanţare prin fonduri de la furnizorul de electricitate naţional, valoarea totală a investiţie fiind de 1 milion de euro. Pe Fonduri Transfrontaliere, administraţia locală din Borşa a depus un proiect privind construirea de refugii Salvamont şi dotare cu echipament a Serviciului Public Salvamont, valoarea totală a investiţiei fiind de 1.293.492 euro. Un alt proiect depus spre finanţare pe Fonduri E.U. 2014-2020 – POR Axa 7.1, face referire la construirea de terase belvedere, un refugiu montan şi refugiu salvamont, valoarea totală a investiţiei fiind de 1.497.964 euro.

Sursa: agerpres.ro


Descoperă mai multe la Someșeanul.ro

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More