Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

400 de autospeciale pentru structurile de Poliție rutieră din țară

0 40

Structurile de poliție rutieră din țară vor primi în dotare 400 de autospeciale Volkswagen Polo pentru a fi folosite în activitățile zilnice desfășurate, informează IGPR într-un comunicat.

Autospecialele sunt achiziționate în baza programului de înnoire a parcului auto, inițiat de Ministerul Afacerilor Interne și aprobat de vicepremierul pentru securitate națională Gabriel Oprea, ministru al Afacerilor Interne.

Autospecialele nou intrate în dotarea Poliției Române sunt echipate cu motor pe benzină, având capacitatea de 1.200 cmc și 90 de cai putere, fiind prevăzute cu sisteme optico-acustice destinate activităților de poliție rutieră.

Prețul unei astfel de autospeciale a ajuns la 11.496 de euro cu TVA, incluzând aici și dotările suplimentare, respectiv rampă de avertizare acustică și optică, acumulator suplimentar, inscripționare și elemente speciale pentru instalarea echipamentelor de comunicații, precizează comunicatul.

Totodată, în urma analizei la nivel central și a asigurării resurselor financiare necesare, până la sfârșitul anului, toate autospecialele achiziționate până în prezent de Poliția Română și distribuite structurilor de ordine publică vor fi dotate cu sisteme optico-acustice.

Programul de înnoire a parcului auto al Ministerului Afacerilor Interne a început în 2014 când Poliția Română a fost dotată cu 257 de mijloace de transport destinate muncii operative, dintre care 15 motociclete, iar de la începutul anului 2015 i-au fost repartizate încă 2.386 de vehicule, destinate structurilor operative și celor de ordine publică.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More