Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Destine Holidays

41 de agenți economici verificați. Amenzi de 39.000 de lei

0 160

Polițiștii au verificat mai multe unități economice în cadrul unei acțiuni de prevenție în ceea ce privește evaziunea fiscală ți comerțul ilicit.

Conform unui comunicat IPJ Maramureș, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice au acţionat, ieri, 09 august, pe raza localităţilor Ocna Şugatag şi Târgu Lăpuş pentru prevenirea, descoperirea şi combaterea faptelor care se comit în domeniul evaziunii fiscale și pentru protejarea populației împotriva unor acte de comerț ilicit.

Aceștia au verificat activitatea a 41 de agenţi economici precum şi mai multe mijloace de transport auto care se deplasau pe raza localităţilor în care s-a desfăşurat acţiunea. În urma controalelor efectuate au fost constatate două infracţiuni de contrabandă şi o infracţiune privind drepturile de autor şi drepturile conexe. Totodată, ca urmare a neregulilor constatate, au fost aplicate 18 sancţiuni contravenţionale, pentru abateri de la prevederile Legii 12/1990 privind activităţile de comerţ şi O.U.G. 28/1999 privind obligaţia agenţilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale.

Valoare amenzilor aplicate a fost de 39 000 de lei. De asemenea au fost confiscate produse alimentare ce aveau termenul de valabilitate expirat, în valoare de  1 300 de lei, şi a fost ridicată în numerar suma de 2 580 lei.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More