Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

45.000 de lei, ajutor din fondul de rezervă, pentru familia din Dej care a rămas fără casă în urma incendiului

0 61

Consilierii locali dejeni s-au întrunit vineri, în  cadrul unei ședințe de îndată a Consiliului Local Dej, printre proiectele votate aflându-se și cel referitor la acordarea unui ajutor financiar din fondul de rezervă bugetară pentru familia din Dej, a cărei casă a ars într-un incendiu.

Potrivit proiectului de hotărâre inițiat de primarul Costan Morar, în urma analizei cererii făcute de către familia afectată de incendiul de pe strada Nichita Stănescu din Ocna Dejului, s-a acordat un ajutor financiar de 45.000 de lei. Potrivit primarului, întreaga casă, a cărei recepție s-a făcut cu doar o lună în urmă, are o valoare de 220.000 lei, iar pagubele înregistrate în urma incendiului depășesc cu mult 100.000 de lei.

Din nefericire, familia care și-a finalizat recent construcția casei pe strada Nichita Stănescu nu a mai apucat să facă asigurarea locuinței.

Având în vedere faptul că în bugetul pe acest an s-a creat un fond de rezervă de 100.000 de lei, din care s-au cheltuit aproape jumătate, consilierii locali au fost de acord să distribuie suma de 45.000 de lei pentru familia greu încercată de acel nefericit eveniment.

Consilierul local Marius Butuza chiar a propus să se acorde o sumă rotundă, de 50.000 de lei, dacă tot au mai rămas bani necheltuiți în fondul de rezervă bugetară, însă până la urma suma a rămas cea propusă inițial, adică 45.000 de lei. Asta pentru ca în fondul de rezervă să mai rămână, totuși, o mică sumă de bani în caz că se mai întâmplă asemenea nenorociri până la finalul acestui an.

Toate discuțiile pe această temă pot fi urmărite în materialul video atașat.

CITIȚI ȘI: Explicațiile primarului Dejului după ce o casă a fost mistuită de flăcări, din cauză că pompierii n-au avut acces la hidranți – FOTO/VIDEO

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More