Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

45.000 de pachete cu țigări, în valoare de 52.600 de lei, confiscate de polițiști

0 208

Polițiștii din cadrul I.T.P.F. au descoperit și confiscat în urma unor acțiuni specifice pentru combaterea contrabandei, 4.500 pachete cu țigări, în valoare de 52.600 lei, ce urmau să ajungă pe piața neagră de desfacere.

Polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului P.F. Brodina au declanșat în dimineața zilei de 10 noiembrie a.c., o acțiune pe linia combaterii contrabandei cu țigări în zona de responsabilitate.

În jurul orei 01.00, lucrătorii au observat în apropierea frontierei de stat, pe raza localității Lupcina, județul Suceava, trei persoane care încărcau într-un autoturism de teren colete voluminoase.

Polițiștii de frontieră au acționat pentru reținerea persoanelor, dar în momentul în care oamenii legii au fost observați, persoanele în cauză au abandonat coletele și cu ajutorul unui autoturism s-au îndreptat în viteză, pe un drum forestier, spre localitatea Lupcina.

Au fost trase doua focuri de avertisment pentru oprirea suspecților însă șoferul și-a continuat deplasarea, refuzând să oprească. Au fost alertate echipajele de sprijin și intervenție și au fost informate autoritățile de frontieră ale statului vecin despre eveniment, concomitent cu dispunerea unor măsuri de supraveghere și cercetare a zonei.

În zonă au fost descoperite două colete abandonate, care conțineau 3.000 pachete cu țigări, marca Marble, în valoare de 35.100 lei, care au fost ridicate în vederea confiscării.

Cercetările continuă în vederea identificării persoanele implicate și a documentării întregii activități infracționale.

De asemenea, la nivelul Sectorului P.F. Sighetu Marmației, polițiștii de frontieră au declanșat ieri, 09 octombrie a.c., în jurul orei 20.00, o acțiune pe linia combaterii contrabandei cu țigări de proveniență ucraineană.

Lucrătorii de frontieră au identificat pe DN 19 un autoturism marca Ford Mondeo, cu număr de înmatriculare specific Lituaniei, care se deplasa dintre localitatea Sarasău spre municipiul Sighetu Marmației.

Acțiunea a continuat printr-o urmărire a mașinii, iar după aproximativ 3 km conducătorul auto a oprit, a abandonat autoturismul și a fugit.

Polițiștii de frontieră au descoperit în autoturismul abandonat, pe bancheta din spate și în portbagaj, 2 colete și 2 genți cu țigări de proveniență ucraineană.

În urma inventarierii, a rezultat cantitatea totală de 1.500 pachete țigări, în valoare de 17.500 lei, care a fost ridicată în vederea confiscării, iar în continuare se desfășoară cercetări pentru depistarea persoanelor implicate și tragerea la răspundere a celor vinovați.

 

Sursa: agerpres.ro

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More