Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

46 de bani metrul pătrat de teren arabil la exproprierile pentru Autostrada Transilvania

0 58

autostrada-transilvania

Mai mulți proprietari de terenuri din județul Cluj sunt deciși să dea în judecată Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale în cazul exproprierilor pentru construcția Autostrăzii Transilvania.

Aceștia consideră ca fiind bătaie de joc prețurile pe care le primesc în cazul exproprierilor pentru pământurile lor. Proprietarii de terenuri primesc de la stat doar 46 de bani pe metrul pătrat de teren arabil și 14 bani pe metrul pătrat de fânețe.

Mai mulți locuitori din Gilău s-au revoltat din cauza prețurilor de nimic primite de la statul român pentru pământurile lor și s-au constituit într-o asociație cu scopul de a da în judecată statul român.

„În jurul Braşovului s-a ajuns la 200 de euro pe metru pătrat. Pe metru pătrat! Şi noi primim 40 de bani, ceea ce este inacceptabil şi-atunci vom încerca la început o negociere şi dacă nu, vom merge în instanţa de judecată”, spune Nicolae Șandor, președintele de comitet al asociației expropriaților, citat de Digi 24.

Primarul comunei Gilău, Dumitru Sfârlea, este și el de partea localnicilor: ”N-o să ne oprim, până la Strasburg sau la forurile superioare, să arătăm ce bătaie de joc e asupra ţăranului.”

În luna mai a acestui an Guvernul a alocat suma destinată despăgubirilor pentru lucrările la Autostrada Transilvania la 660.000 de lei pentru o suprafață totală de 90 de hectare, pe raza comunelor clujene Gilău și Gârbău.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More