Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

49 de persoane autoizolate în municipiul Gherla

0 4.567

În municipiul Gherla există 49 de persoane aflate în autoizolare. Situația acestora este monitorizată de către autorități.

Primăria Municipiului Gherla, județul Cluj, a emis în cursul zilei de ieri un comunicat de presă prin intermediul căruia se prezintă situația persoanelor aflate în autoizolare pe teritoriul municipiului.

Astfel potrivit reprezentanților primăriei în Gherla există un număr de 49 de persoane aflate în autoizolare. Acestor persoane le este interzis cu desăvârșire, sub orice motiv, părăsirea locului de autoizolare, precum și contactul direct cu orice persoană, se notează în comunicatul de presă.

Persoanele aflate în autoizolare sunt cele care s-au întors din țări declarate zone roșii sau galbene, care nu au prezentat la intrarea în țară simptome ale infecției cu coronavirus, dar care sunt obligate ca pe o perioadă de 14 zile de la intrarea în țară să rămână izolate pentru a putea fi monitorizate și a se interveni în cazul în care apar simptome ale infecției în perioada de 14 zile.

De asemenea aceste persoane sunt monitorizate permanent de către medicul de familie, DSP Cluj, Politia Municipiului Gherla, Poliția Locală Gherla, Inspectoratul de Jandarmi și Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență din cadrul Primăriei Municipiului Gherla. Monitorizarea constă atât în verificarea telefonică, cât și în verificarea efectivă la adresele de autoizolare.

În cazul în care se constată că persoanele în cauză nu respectă regimul de autoizolare, se vor aplica sancțiuni contravenționale între 10.000 – 30.000 lei sau penal, după caz.

Rugăm cetățenii care cunosc situații în care persoane aflate în autoizolare nu respectă regimul impus, să anunțe: Poliția Municipiului Gherla (tel. 0264241414), Poliția Locală Gherla (tel. 0786105320), SVSU Gherla (0264241812). Cetățenii care prezintă simptome ale infecției cu coronavirus sunt rugați să apeleze de urgență 112, se mai arată în comunicatul primăriei Municipiului Gherla.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More