Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

5.000 de sălăjeni încă în beznă. Mai sunt 20 de localități afectate de vijelia de duminică

0 52

Pompierii sălăjeni au lucrat la foc continuu, încă de duminică după-amiaza, pentru înlăturarea efectelor furtunii violente ce s-a abătut asupra nord-vestului țării în urmă cu două zile.

Potrivit unei informări a Inspectoratului pentru Situații de Urgență Sălaj, luni, 18 septembrie, pompierii sălăjeni au intervenit în 11 locații, după cum urmează:

1. Secţia de pompieri Jibou a fost solicitată să intervină la acoperişul afectat al unităţii sanitare (spital) şi al unui copac prăbuşit în zona unităţii spitaliceşti;

2. Garda Hida a fost solicitată să intervină pentru a ridica un arbore prăbuşit pe acoperişul unei case, în localitatea Trestia şi a încă patru copaci prăbuşiţi pe un tronson de drum comunal.

3. Detaşamentul de pompieri Zalău a fost solicitat să intervină cu autoscara la acoperişul parţial desprins al unui imobil situat pe strada Eroilor din oraşul Cehu Silvaniei.

4. Detaşamentul de pompieri Zalău a fost solicitat să intervină la un operator economic (în apropiere de intrarea în localitatea Ciumărna dinspre Zalău) unde acoperişul a fost desprins de pe imobil.

5. Secţia de pompieri Jibou a fost solicitată să intervină pentru a ridica un copac prăbuşit pe cladirea gării din Surduc.

6. Detaşamentul de pompieri Zalău a fost solicitat să intervină cu autoscara la acoperişul avariat al unui bloc situat pe strada Gheorghe Doja din municipiu. Mai multe elemente din acoperiş (ţigle) erau desprinse şi puneau în pericol viaţa locatarilor.

7. Detaşamentul de pompieri Zalău a fost solicitat să intervină la un acoperiş de la un imobil situat pe strada Păcii din Zalău.

8. Secţia Jibou a fost solicitată să intervină pentru a tăia un nuc înclinat ce ameninţa să se prăbuşească pe o casă în localitatea Băbeni.

9. Pompierii zălăuani au fost solicitaţi să intervină pentru a tăia un copac înclinat care putea să se prăbuşească pe un imobil situat pe strada Kossuth din municipiu.

10. Secţia de pompieri Jibou a fost solicitată să intervină la un acoperiş afectat al unui imobil situat pe strada 1 Mai din localitate.

11. Pompierii jibouani au fost solicitaţi, luni seara să intervină la un incendiu la un stâlp de electricitate situat oe strada Avram Iancu din Jibou.

În 61 de unităţi administrativ-teritoriale sunt înregistrate efecte ale fenomenelor meteo periculoase de duminică după masă.

Luni seara, situaţia localităţilor fără energie electrică se prezenta astfel: 20 de localităţi afectate, 80 de posturi de transformare afectate, 5000 de abonaţi, 3 linii de medie tensiune parţial avariate.

Intervențiile pompierilor sălăjeni continuă și marți, în tot județul, pentru îndepărtarea efectelor devastatoare produse de furtuna violentă de duminică.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More