Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

5 motive pentru a folosi un covoraș pentru baie

0 737

Te-ai gândit vreodată care sunt beneficiile pe care ți le poate aduce un covoraș pentru baie? Există obiecte pe care le folosim și nu ne preocupă neapărat beneficiile pe care acestea ni le aduc, însă ele sunt evidente atunci când ne lipsesc. Prin urmare, credem că este important să ne aducem aminte, din când în când, și de rolul pe care îl au aceste mici lucruri care ne fac viața mai plăcută și mai comodă.

Te invităm să afli care sunt cele mai importante cinci motive pentru care ai putea să iei în considerare folosirea covorașelor pentru baie, în cazul în care nu o faci deja.

  1. Îți oferă siguranță

Poate că nu pui atât de mare preț pe rolul unui covoraș pentru baie, însă acesta poate preveni eventualele accidente pe care le poți avea în baie, atunci când ieși de la duș sau din cadă. În baie, suprafețele sunt extrem de alunecoase, din cauza umidității crescute pricinuite de abur sau chiar de apa care mai ajunge din când în când pe podea, așa că aceste covorașe pentru baie joacă un rol extrem de important în a îți asigura aderență și siguranță. Astfel, poți să previi eventualele accidente neplăcute și să îți iei de pe cap această grijă pe care poate că nu o conștientizezi decât atunci când ea se întâmplă. Alege un covoraș de baie care se potrivește stilului de design interior pe care l-ai ales pentru casă și pentru baia ta și bucură-te de toate siguranța pe care acesta ți-o poate oferi.

  • Îți oferă confort

Un al doilea motiv la fel de demn de luat în seamă ca cel pe care ți l-am descris mai sus este cel al confortului. Fie că ieși de la duș sau din cadă, fie că intri în baie cu diverse alte treburi, ai parte de un confort sporit atunci când alegi să folosești covorașe pentru baie deoarece gradul de confort termic este ridicat atunci când pășești pe un astfel de covor. În cazul în care ai copii, pentru ei este și mai benefic și mai sănătos să pășească pe un strat textil care să le protejeze picioarele de temperatura mai scăzută care se află, de regulă, în orice cameră de baie.

  • Au un rol important în reducerea umezelii

Un alt beneficiu evident pe care îl poate oferi un covoraș pentru baie este acela că are un rol absorbant. Se știe că în baie apa și aburul se află uneori în exces, iar covorașul pentru baie joacă un rol esențial în a le absorbi. Astfel, îți oferă protecție și ție și membrilor familiei, dar protejează și podelele și previne astfel eventualele zgârieturi sau deteriorări ale materialelor din care este confecționată podeaua ta.

  • Reduc nivelul de zgomot

Camera dedicată băii are un ecou mai pregnant decât orice altă încăpere, iar covorașul de baie are un rol important în reducerea nivelului de zgomot. Cu ajutorul acestuia poți fi sigur că numărul de decibeli va fi mai scăzut și că te poți bucura de liniște și de confort în ceea ce privește nivelul de zgomot din baie.

  • Sunt ușor de întreținut

Covorașele pentru baie nu necesită un proces amplu de întreținere și de curățare. Le poți spăla ca pe orice alt covor sau le poți curăța cu substanțe special create pentru curățarea covoarelor sau cu substanțe pe care le poți obține la tine acasă, pe bază de apă și de oțet. Mai mult, sunt și extrem de rezistente, în funcție de materialul pe care îl alegi pentru covorașul tău de baie.

Alege un model și un stil care îți place și care se încadrează estetic armonios în felul în care ai decorat și mobilat camera de baie și bucură-te de toate aceste beneficii pe care ți le poate oferi un covoraș pentru baie. Îți dorim spor la cumpărături și alegeri perfecte de care să te bucuri atât tu, cât și ceilalți membri ai familiei tale!

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More