Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

5 trupe cunoscute care s-au reunit

0 143

De-a lungul timpului unele trupe foarte iubite s-au destrămat din diverse motive, dar fanii și alte motive le-au făcut să revină pe scenă. În acest articol veți găsi 5 dintre cele mai cunoscute care au decis să facă acest pas.

1. Spice Girls – Trupa s-a format în 1994, avându-le în componență pe  Geri Halliwell, Victoria Beckham, Melanie Brown, Emma Bunton și Melanie Chisholm sau Scary, Baby, Ginger, Posh și Sporty. Trupa s-a bucurat de un succes nebun și a avut vânzări de peste 55 de milioane de discuri. După ce a obținut faima la nivel internațional, trupa s-a destrămat în 2000 pentru ca fetele să se concentreze pe carierele solo. Despărțirea a avut loc după lansarea albumului “Forever”. În 2007, fetele, care au cucerit o planetă întreagă cu piesa “Wannabe”, au plecat într-un turneu de reunire. S-au mai reunit în 2012, când au cântat la ceremonia de închidere a Jocurilor Olimpice de la Londra. În 2018, fetele au anunțat o nouă revenire și un turneu în 2019, fără Victoria Beckham.

2. Guns N’ Roses – Este o formație care a depășit 100 de milioane de albume vândute în întreaga lume. A fost formată, în California, în 1985, iar în 1993 băieții au făcut un show de excepție la Buenos Aires și apoi a urmat o pauză de 23 de ani până în 2016 când au început un turneu de revenire care va fi continuat. Guns N’ Roses este totodată și una dintre cele mai cunoscute formații din istorie. Despre ea, regizorul Randy Martin a făcut un documentar în 2007, iar melodiile trupei s-au auzit pe coloana sonoră a unor filme precum Jumanji: The Next Level, Body of Lies și The Wrestler. De asemenea, compania NetEnt a lansat în 2016 un joc inspirat din activitatea trupei, care poate fi accesat pe Unibet. Jocul are o coloană sonoră extraordinară, cu melodii ale trupei, iar printre simboluri îi regăsim pe Axl Rose, Slash și Duff McKagan.

3. The Police – Este o trupă britanică de rock care a fost formată în 1977 de Sting (Gordon Sumner), Andy Summers și Stewart Copeland. Cei trei au făcut din trupă un adevărat fenomen combinând rockul cu jazz, reggae și punk. La mijlocul anilor ’80, trupa s-a destrămat, dar în 2007 ei au revenit cu un turneu mondial. Ei nu au mai lansat nicio piesă nouă, dar fanii au fost cu adevarat încântați de turneu. În 2016, băieții au primit o ofertă de 9 milioane de dolari pentru a se reuni, dar oferta nu a fost acceptată. Cu toate acestea, „Every Breath You Take”, “Roxanne” sau “Walking On The Moon” sunt cântate și acum în întreaga lume.

4. The Sex Pistols – A fost înființată în Londra (Marea Britanie) în 1975, la început sub numele de „The Strand”, apoi „The Swankers”, ajungând la denumirea care i-a făcut cunoscuți după ce Malcolm McLaren, care deținea magazinul de haine numit SEX – devenit simbol al mișcării punk – le-a devenit manager. Trupa a fost inițial formată din Johnny Rotten, Steve Jones, Paul Cook și Glen Matlock, dar apoi Matlock a fost înlocuit de Sid Vicious. Una dintre cele mai cunoscute melodii ale lor este “God Save The Queen”, lansată în 1977 și care a fost interzisă de BBC, reprezentând o jignire la adresa respectul britanicilor față de Coroană. În 1996 trupa s-a reunit, Glen Matlock luându-i locul lui Sid Vicious, care murise. În 2007, trupa a mai susținut câteva spectacole în Marea Britanie, iar în 2018 Steve Jones și Paul Cook au cântat cu Billy Idol și Tony James, din Generation X, și au susținut un concert în Hollywood, casa filmelor de Oscar

5. Led Zeppelin – S-a format la Londra în 1968, avându-i în componență pe Robert Plant, Jimmy Page, John Paul Jones și John Bonham, ei fiind considerați și strămoșii heavy metalului. Led Zeppelin se numără printre cei mai bine vânduți artiști din toate timpurile, cu până la 300 de milioane de albume vândute. În decembrie 1980, ei au anunțat că se destramă, după moartea lui John Bonham. Jimmy Page, Robert Plant și John Paul Jones s-au reunit în 1985 pentru a cânta în cadrul concertului Live Aid. Trupa s-a reunit, iar, în 2007 pentru un concert la O2 Arena din Londra.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More