Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

50 de elevi infectați cu Salmonella. Un restaurant din Baia Mare închis

1 1.277

Un restaurant din Baia Mare a fost închis după ce, la o distanță de o zi, mai mulți elevi au ajuns la spital cu toxiinfecție alimentară.

Ziarul adevărul.ro notează că un grup de 50 de elevi din Baia Mare au ajuns, la finalul lunii mai, internați în spital cu toxiinfecție alimentară. Aceștia ar fi participat, la o zi distanță, la banchetul de absolvire, eveniment ținut în același restaurant.

După verificările efectuate de către Direcția de Sănătate Publică s-a constatat că atât personalul angajat al restaurantului băimărean, cât și elevii ce au ajuns la spital, sunt infectați cu bacteria Salmonella. Restaurantul respectiv a fost închis temporar, iar organizatorul evenimentelor a fost amendat pentru că nu a păstrat probe din meniu.

„În mod normal, organizatorul de eveniment are obligaţia să păstreze pentru 48 de ore probe de alimente, din meniul preparat. Pentru că lucrul acesta nu s-a întâmplat, a fost sancţionat cu o amendă şi, având în vedere că în două date diferite au apărut două suspiciuni de toxiinfecţie alimentară, a avut o suspendare temporară de activitae, până la remedierea deficienţelor. Ceea ce s-a constatat ulterior din investigaţiile bacteriologice nu a făcut decât să amâne redeschiderea, până la rezolvarea tuturor problemelor care au fost identificate, atât la data primului control cât şi din informaţiile ulterioare”, a declarat directorul adjunct al Direcției de Sănătate Publică Maramureș, Carmen Sima.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

  1. MM spune

    Ca tot sunteti presa, scrieti corect. Zic.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More