Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

50 de morți și 53 de răniți într-un club gay din Orlando. Cel mai sângeros atac armat din istoria SUA

0 63

Cel puţin 50 de persoane au murit şi 53 au fost transportate la spital, duminică, în urma unui atac armat la un club de noapte din Orlando, sudul statului american Florida, potrivit şefului poliţiei din Orlando, citat de Associated Press.

Bilanţul victimelor ucise în clubul din Orlando, pe care oficialii l-au calificat ca fiind terorist, a ajuns la 50. Alte 53 de persoane sunt rănite, informează CNN.  Autorităţile spun că este „cel mai sângeros atac armat în masă din istoria SUA”.

Potrivit poliţiei, suspectul se numeşte Omar Mateen (foto sus). El este cetăţean american, dar părinţii lui sunt afgani. Autorităţile cred că Omar Mateen făcea parte dintr-o mişcare islamistă radicală şi că era „un terorist care avea drept ţinte persoane homosexuale”.

Atacul nu a fost unul organizat, Omar Mateen a acţionat de unul singur. „Atacul nu a avut nicio legătură cu religia” a declarat tatăl atacatorului.

El a adăugat că Mateen a fost mânat de furia resimţită după ce a văzut doi bărbaţi sărutându-se în Miami, cu câteva luni în urmă:

“Mateen a văzut doi bărbaţi care se sărutau în faţa soţiei şi fiului lui şi s-a înfuriat. Mi-a spus în felul următor: ‘Se sărutau şi se atingeau în faţa fiului meu! Şi apoi, când eram la baie, am văzut iar bărbaţi în timp ce se pupau'”.

Cel puţin 53 de persoane au fost spitalizate, majoritatea în stare critică, au anunţat oficialii americani locali.

Un medic chirurg de la Centrul Medical Regional din Orlando a avertizat asupra asupra posibilităţii de creştere a bilanţului victimelor.

Primarul din Orlando, Buddy Dyer, a declarat că toţi cei care au decedaţi au fost împuşcaţi mortal cu arma de vânătoare a atacatorului. „E sânge peste tot”, a spus Dyer.

Circa 300 de persoane se aflau în clubul Pulse, în jurul orei locale 02.00 (09.00 – ora României) când au izbucnit schimburile de foc între atacator şi un angajat al clubului.

Bărbatul s-a întors în club şi a luat ostatici, a declarat şeful poliţiei din Orlando, John Mina. În jurul orei locale 05.00, autorităţile au trimis o echipă SWAT care a salvat ostaticii.

Atacatorul a fost împuşcat mortal în schimburile de focuri cu forţele de ordine, dar înainte a ţinut şi ostatici. În confruntări, a fost rănit şi un poliţist.

Potrivit şefului poliţiei din Orlando, atacatorul ar fi avut asupra sa o armă de vânătoare şi un pistol, dar şi un dispozitiv ataşat de corp.

Un purtător de cuvânt din cadrul FBI a declarat că autorităţile investighează dacă atacul de duminică este un act terorist, unul intern sau organizat de vreo grupare internaţională.

https://youtu.be/41qQc_aMhmA

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More