Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

56 de trenuri de călători anulate din cauza ninsorilor şi întârzieri de sute de minute

0 48

56 de trenuri de călători sunt anulate din totalul de 1.774 trenuri care circulă sâmbătă, potrivit situaţiei de la ora 07.30 remisă de către Căile Ferate Române (CFR). Circulaţia feroviară se desfăşoară în condiţii de temperaturi scăzute, vânt puternic, zăpadă spulberată şi troienită .

56 de trenuri de călători sunt anulate din totalul de 1.774 trenuri care circulă sâmbătă, potrivit situaţiei de la ora 07.30 remisă sâmbătă dimineaţă de către Căile Ferate Române (CFR).

Potrivit CFR, la această oră nu sunt linii de cale ferată închise, iar circulaţia feroviară este în continuare adaptată la condiţiile meteo nefavorabile, în special pe raza a două regionale feroviare: Galaţi şi Constanţa unde ninge viscolit.

Sunt secţii feroviare unde trenurile circulă doar cu locomotive diesel, respectiv Roşiori Est – Tr Măgurele, Alexandria – Zimnicea, Banu Mărăcine – Caracal.

Totodată, pe linia Făurei-Buzău există o restricţie de viteză de 50 km/h.

În ceea ce priveşte zona Constanţa -Galaţi, acolo ninge viscolit, vizibilitatea este cuprinsă între 70 – 2.000 metri, stratul de zăpadă este situat între 10-50 cm, iar sulurile de zăpadă sunt de 40 – 50 cm. Vântul bate cu 50-80 km/h, iar temperatura în şină este de -10-14 grade.

760 de angajaţi şi 18 pluguri activate intervin pentru remedierea problemelor.

Circulaţia feroviară se desfăşoară în condiţii de temperaturi scăzute, vânt puternic, zăpadă spulberată şi troienită.

În Bucureşti, trenurile au întârzieri de sute de minute, atât cele care vin spre capitală cât şi cele care pleacă din Gara de Nord.

„Măsurile operative întreprinse în această perioadă cu vreme nefavorabilă de angajaţii feroviari au ca PRIORITATE circulaţia trenurilor în condiţii de siguranţă şi menţinerea legăturilor feroviare între localităţile mari. Pentru evitarea unor situaţii neplăcute pentru pasageri şi pentru facilitarea accesului utilajelor şi a echipelor de intervenţii, a fost redus numărul de trenuri, dar se asigură continuitate în graficul de circulaţie.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More