Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

570.000 de doze de vaccin împotriva rujeolei vor fi livrate săptămâna viitoare

0 68

Anunţ important pentru părinţi. Peste o jumătate de milion de doze cu vaccin împotriva rujeolei ajung săptămâna viitoare în toată ţara şi vor fi împărţite pediatrilor, a spus ministrul Sănătăţii.

Vaccinurile vor fi livrate direct la direcțiile de sănătate publică, începând de săptămâna viitoare, a anunțat Florian Bodog, precizând că sunt disponibile 571.262 de doze, în toată țara.

Începând de săptămâna viitoare, vaccinurile vor fi livrate direct – spre deosebire de alte perioade similare – , de către cel care a câștigat procedura, direct la direcțiile de sănătate publică, pe baza repartiției date de Institutul Național de Sănătate Publică”, a declarat Bodog, la începutul ședinței de Guvern, potrivit Agerpres.

Potrivit ministrului Sănătății, sunt disponibile 571.262 de doze, în toată țara, spre deosebire de anii anteriori, în care au fost achiziționate cam 380.000. „Deci este cantitate suficientă”, a mai afirmat Bodog.

Totodată, ministrul Sănătății a precizat că a cerut verificarea informațiilor apărute cu privire la lipsa vaccinurilor în Harghita și Dolj.

„Au fost două informații de presă, una cu privire la izbucnirea unei epidemii în Harghita. (…) Direcția de Sănătate Publică de acolo are vaccin în stoc până la sfârșitul lunii iulie. Și o altă informație, în județul Dolj. Și în județul Dolj există vaccin la nivelul Direcției de Sănătate Publică, nu știu care este motivul pentru care doamna doctor nu a solicitat vaccin suplimentar dacă avea nevoie. Oricum, am dispus verificarea tuturor informațiilor apărute și vom sancționa vinovații”, a menționat Bodog.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More