Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

59 de școli din județele Cluj și Maramureș și-au închis porțile din cauza vremii

0 157

Cursurile în 59 de unităţi şcolare din judeţele Maramureş, Cluj şi Harghita au fost suspendate vineri din cauza vremii nefavorabile.

Cursurile din 59 de unităţi şcolare din judeţele Maramureş, Cluj şi Harghita vor fi suspendate, vineri, din cauza vremii nefavorabile. Ministerul Educaţiei Naţionale (MEN) anunţă că orele vor fi recuperate.

”Urmare a condiţiilor meteorologice nefavorabile şi în conformitate cu deciziile luate de comitetele pentru situaţii de urgenţă, cursurile şcolare din 59 de unităţi de învăţământ preuniversitar din judeţele Maramureş (56), Cluj (2) şi Harghita (1) vor fi suspendate integral vineri,18 ianuarie 2019. Orele de curs vor fi recuperate, conform calendarului stabilit de fiecare unitate de învăţământ, cu aprobarea inspectoratelor şcolare judeţene”, a transmis, joi seară, MEN. 

Iată lista actualizată a judeţelor în care elevii nu merg la şcoală.

Şcoli închise în Maramureş
În Maramureş, autorităţile au decis ca astăzi, 18 ianuarie 2019, să închidă 56 de şcoli.

Este vorba despre unităţi de învăţământ din Baia Mare, Cavnic, Boiu Mare, Vima Mică, structura Aspra și Preluca Nouă.

Colegiul Economic „Pintea Viteazu” din oraşul Cavnic, judeţul Maramureş, va avea cursurile suspendate, din cauza zăpezilor, fiind afectaţi de această situaţie peste 500 de elevi.

Purtătorul de cuvânt al ISJ Maramureş, Adriana Meşter, a declarat că orele vor fi recuperate de elevi în următoarea perioadă.

Şcoli închise vineri în Cluj
În două şcoli din Cluj vor fi suspendate cursurile integral vineri.

Este vorba despre școlile din localitățile Chiuiești și Săcuieu.

Ministerul precizează că situația a fost comunicată unităților de învățământ, urmând ca situația să fie actualizată, în funcție de evoluția la nivel local.

Şcoli închise în Harghita, 18 ianuarie
În judeţul Harghita, o singură unitate de învîţământ este închisă astăzi.

Orele de curs vor fi recuperate, conform calendarului stabilit de fiecare unitate de învățământ, cu aprobarea inspectoratelor școlare județene.

MEN a precizat că informaţiile au fost comunicate de inspectoratele şcolare judeţene, în cursul zilei de 17 ianuarie, şi pot face obiectul unor update-uri, în funcţie de evoluţia situaţiilor la nivel local.

Potrivit MEN, joi au fost suspendate cursurile în 49 de unităţi şcolare din Maramureş şi Cluj

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More