700 de porții de sarmale pentru 700 de ani de când Clujul a devenit oraș – FOTO
Oficiul de Turism al Ungariei a organizat vineri la Cluj-Napoca o demonstrație de gătit și degustare, eveniment dedicat celor 700 de ani de când Clujul a fost ridicat la rangul de oraș.
Alături de partenerii săi din Ungaria, de la restaurantul Barabas Zoltan, Oficiul de Turism al Ungariei i-a avut ca invitați pe clujeni în această dimineață la o degustare de sarmale cu faimoșii cârnați de Debrecen, eveniment ce a avut loc cu începere de la ora 9:30 pe strada Potaissa. Pe lângă sarmale, vizitatorii au putut degusta cârnați de Gyula, vișinele în cognac și pralină din Szank, suc de mere 100% natural de la Derecske, și pălincă din Szabolcs-Szatmár.
Pentru organizatori și partenerii acestora petrecerea s-a mutat apoi în restaurantul VIA de pe strada Inocenţiu Micu Klein, o clădire istorică transformată în restaurant, unde invitații au savurat celebrele sarmale pregătite de bucătarii Barabas Zoltan și Birke Imre, alături de un pahar de vin sau de pălincă. La eveniment a fost prezent și Krivács András, preşedintele Uniunii Naţionale de Gastronomie din Ungaria.
Între timp, manifestările de la Zilele Culturale Maghiare, ocazionate de sărbătorirea celor 700 de ani de când Clujul a devenit oraș, au continuat pe strada Mihail Kogălniceanu, unde zeci de tarabe cu produse tradiționale maghiare și-au îmbiat clienții cu chilipiruri și produse unicat.
Îngrămădeală mare a fost și la standul Oficiului de Turism al Ungariei, unde vizitatorii au putut degusta cârnaţi de Gyula, cognacul cu vișine și pralina câştigătoare din Szank, dar și un delicios suc de mere 100% natural de la Derecske. Bineînțeles, din meniu n-au lipsit langoșile, cozonacii ungurești sau celebra pălincă, ce s-a înfățișat în fața vizitatorilor sub diverse culori și arome, de la cea de prune, pere sau mere, până la cea de caise sau piersici. Vizitatorii standului au putut afla de aici oferta turistică pe care Ungaria o pune la dispoziția românilor, aflând detalii despre celebrele stațiuni balneoclimaterice din zona Ungariei, atât de apreciate și la noi în țară.
Cea de-a şaptea ediţie a Zilelor Culturale Maghiare se desfăşoară la Cluj-Napoca până duminică. Vedeți AICI programul integral.
https://www.facebook.com/media/set/?set=a.1198724353523663.1073742287.467241263338646&type=3
Descoperă mai multe la Someșeanul.ro
Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.