Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

PSD Dej la bilanț: cele mai bune rezultate la alegerile locale de la Revoluție încoace – VIDEO

0 154

Filiala Dej a Partidului Social Democrat a organizat vineri dimineața o conferință de presă în cadrul căreia au fost prezentate și analizate rezultatele obținute de PSD la alegerile locale în  Colegiul 6 și județul Cluj.

Deputatul Cornel Itu, consilierul județean Vasile Sălătioan, primarul Dejului, Costan Morar, și noul primar al comunei Mica, Tiberiu Zelencz, au dezbătut rezultatele alegerilor locale desfășurate duminică în județul Cluj, rezultate care, spun social-democrații, sunt cele mai bune din ultimii ani.

Mulțumiți de rezultatul muncii depuse în campania electorală, alături de colegii lor de partid, social-democrații au ținut să mulțumească tuturor celor implicați în activitatea partidului pentru aceste alegeri, ținând să puncteze și câteva aspecte ce țin de cifrele obținute la acest tur de scrutin, de numărul de Primării câștigate în județ și de faptul că PSD se află pe o pantă ascendentă, lucru lăudabil pentru PSD având în vedere pregătirea pentru alegerile parlamentare din  toamna acestui an.

În cadrul conferinței de presă, deputatul Cornel Itu, candidatul PSD pentru șefia Consiliului Județean Cluj, a confirmat faptul că PSD Cluj și UDMR derulează negocieri în ceea ce privește formarea unei majorități în CJ Cluj, în urma căreia parlamentarul dejean să fie ales președinte al forului județean, amintind totodată că nu va accepta o funcție de vicepreședinte al CJ Cluj și nici o funcție de consilieri județean, preferând să rămână cu funcția de deputat în cazul în care colaborarea PSD-UDMR nu va avea rezultatele dorite.

Vasile Sălătioan, câștigătorul unui nou mandat de consilier județean, a ținut și el să mulțumească alegătorilor și celor care au susținut partidul și activitatea acestuia, dorind să dea asigurări că atât el, cât și colegii lui proaspăt aleși în Consiliul Județean Cluj, dar și ceilalți primari și consilieri locali aleși în județul Cluj pe listele PSD vor depune toate eforturile pentru a-și respecta promisiunile făcute electoratului în campania electorală.

În  ceea ce-l privește pe primarul Costan Morar, acesta a declarat că scorul obținut de el și de PSD Dej la aceste alegeri locale este cel mai mare de la Revoluție încoace, fiind extrem de încântat de faptul că PSD a obținut majoritate în Consiliul Local și că, dintre cei 11 consilieri locali ai PSD, se poate alege un  viceprimar care să-i fie un adevărat sprijin în îndeplinirea proiectelor și obiectivelor pe care și le-a propus în acest al treilea mandat de primar al municipiului Dej.

Tiberiu Zelencz, noul primar al comunei Mica, a arătat faptul că a câștigat alegerile în comună în fața contracandidatului PNL, Pavel Goron, cu un scor uriaș, obținând 54,32% dintre voturile concetățenilor, ceea ce-i confirmă faptul că activitatea din campania electorală a fost una de un real succes. Zelencz a mulțumit și el celor care i-au acordat încrederea să conducă această comună de lângă Dej pentru următorii patru ani, dând asigurări că va face tot ceea ce-i stă în putință pentru a produce o adevărată schimbare în bine în comuna Mica, având în vedere că PSD a obținut majoritate și în Consiliul Local Mica.

”Rezultatele alegerilor locale din 5 iunie la nivel de Colegiul 6 Dej au demonstrat că eforturile noastre pentru cetățeni nu au fost în zadar. Am obținut cel mai bun scor din utlimii 25 de ani! Organizația noastră a dat din nou dovadă de implicare exemplară atat în municipiul Dej cat și în comunele arondate, dovadă fiind cele 5 comune în care ne-am păstrat primarii în funcție- Bobalna, Cășeiu, Cuzdrioara, Jichișu de Jos, Mintiu Gherlii și comuna pe care am caștigat-o- Mica!

La nivel de județ, am caștigat 3 municipii importante- Dej, unde Morar Costan a câştigat cu 62%, municipiul Turda, unde a câştigat Matei Cristian, şi Gherla, unde a câştigat Ioan Neselean! Sunt oameni care au muncit, s-au implicat și merită să reprezinte aceste municipii!

Toţi primarii PSD care au fost în funcţie şi au candidat şi-au reînnoit mandatul. Primăriile noi care au fost câştigate de PSD sunt Feleacu, Mica, Sănduleşti, Beliş, Luna, Aşchileu, Jucu, Mănăstireni, Ceanu Mare, Mărişel . Sunt oameni cu experiență care merită întreaga noastră considerație!

Felicitări tuturor primarilor care au castigat alegerile! Trebuie să demonstrăm în continuare că suntem un partid APROAPE DE OAMENI!”, a spus Cornel Itu.

La finalul conferinței de presă, deputatul Cornel Itu a anunțat faptul că cel mai târziu săptămâna viitoare se vor finaliza toate procedurile în ceea ce privește crearea alianțelor la nivel județean și local, ulterior urmând să fie stabilite și datele ceremoniilor de investire în funcție a consilierilor județeni și locali, din rândul cărora se vor alege președintele Consiliului Județean și viceprimarii de municipii și comune.

Declarațiile complete susținute de cei patru reprezentanți ai PSD le puteți vedea în materialul video de mai sus.

 

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More