Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

80 de urgențe medicale la Nicula VIDEO

0 22

caz-medical-nicula

Medicii deplasați în aceste zile la Mănăstirea Nicula n-au avut parte de o misiune tocmai liniștită. Asta pentru că au avut de lucru aproape în permanență, acordând îngrijiri medicale credincioșilor veniți în pelerinaj.

În cele două zile de când s-au aflat la Nicula, medicii de la ambulanță au avut peste 80 de urgențe, majoritatea dintre acestea necesitând îngrijiri medicale pentru zgârieturi și julituri. Asta deoarece mulți credincioși s-au rănit, după ce s-au rugat, conform obiceiului, înconjurând în coate și genunchi bisericuța de lemn din curtea mănăstirii.

”Am avut parte și de probleme cardiace, dar majoritatea au fost lipotimii, din cauză că mulți au ținut post negru”, a declarat Sanda Chița, medic Ambulanța Cluj.

Citiți și: Zeci de mii de pelerini s-au adunat pentru a se ruga la Mănăstirea Nicula FOTO/VIDEO

O femeie din Gherla chiar a leșinat noaptea trecuta, după ce nu a mâncat și nu a băut apă mai bine de 24 de ore.

Foarte mulți dintre pelerinii care au avut nevoie de îngrijiri medicale au acuzat tulburări de ritm cardiac însoțite de amețeli. Unii nu și-au luat medicamentele pentru tratarea bolilor cardiace, alții au băut prea multă cafea pentru a rezista atâta timp la Nicula, iar o altă parte a credincioșilor au cedat fizic după mai multe zile de post, sau chiar mai bine de 24 de ore de post negru.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.