Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

830 de pachete de țigări ascunse într-o canistră pentru combustibil

0 169

Peste 5.700 pachete cu țigări de contrabandă, ce urmau să fie comercializate pe piaţa neagră de desfacere din România, au fost descoperite şi confiscate de polițiștii de frontieră.

În data de 3 ianuarie a.c., în jurul orei 09.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Halmeu, județul Satu Mare, un bărbat în vârstă de 41 de ani, conducând un autoturism marca Audi, înmatriculat în România, a fost prins cu 830 de pachete de țigări de proveniență ucraineană. Acesta a fost descoperit după ce polițiștii de frontieră împreună cu lucrătorii vamali au efectuat un control amănunțit asupra autoturismului, persoanei și bagajelor. Pachetele erau ascunse în uși și într-o canistră pentru combustibil

Țigările, în valoare de peste 3.700 lei, au fost ridicate în vederea confiscării de către autoritatea vamală, iar autoturismul a fost indisponibilizat până la plata amenzii. De asemenea, cetățeanul român a fost sancționat contravențional, de către autoritățile vamale, cu amendă în valoare de 5.000 lei.

 

În aceeași dată, un echipaj din cadrul Sectorului PF Sighetu Marmației, jud. Maramureș, aflat în exercitarea atribuțiilor de serviciu, a observat pe DN18, pe raza localității de frontieră Berbești, un autoturism care se deplasa în mare viteză spre localitatea Baia Mare. Deoarece existau suspiciuni că acesta transportă țigări de proveniență ucraineană, polițiștii de frontieră au trecut la urmărirea mașinii, moment în care şoferul a mărit viteza și a continuat deplasarea. Autoturismul în cauză a fost descoperit abandonat, iar în acesta au fost descoperite mai multe colete cu țigări, ce conţineau 4.899 pachete cu țigări de proveniență ucraineană, în valoare de 57.300 lei.

Țigările au fost ridicate în vederea confiscării, iar în cauză se efectuează cercetări în vederea identificării persoanelor implicate și a documentării întregii activități infracționale.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More