Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

96 de persoane depistate pozitiv Covid-19 până la această oră în județul Cluj

0 937

Instituția Prefectului Cluj a transmis noul buletin de presă prin intermediul căruia se prezintă actuala situație a epidemiei Covid-19 la nivelul județului.

Polițiști, jandarmi, poliţişti locali şi militari continuă să acționeze integrat, pentru impunerea normelor legale în timpul stării de urgență, prin verificarea persoanelor și societăților comerciale, fluidizarea traficului rutier și escortarea autovehiculelor care tranzitează județul cu persoane care revin din afara granițelor țării.

În ultimele 24 de ore, 805 forțe de ordine au desfășurat misiuni specifice în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID – 19.

Astfel, s-a verificat modul de respectare a măsurii de izolare în cazul a 473 de persoane, fiind controlate totodată 40 de societăți comerciale/persoane fizice autorizate. De asemenea, au fost derulate 223 de acțiuni de verificare a locațiilor de carantinare/izolare.

Au fost aplicate 258 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 634.045 lei. Majoritatea sancțiunilor au fost aplicate pentru nerespectarea măsurilor privind restricționarea circulației conform ordonanței militare în vigoare.

În urma situației înregistrate ieri la aeroportul din Cluj-Napoca, la nivelul Secției Regionale de Poliție Transporturi a fost înregistrat un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, cercetările fiind efectuate sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca.

131 de salvatori din cadrul ISU, SAJ și operatori privați de asistență medicală de urgență au fost implicați în acțiunile de împiedicare a răspândirii noului tip de coronavirus, dar și în activități specifice Centrului Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției.

Au fost întreprinse măsuri pentru transportul a 10 cetățeni reîntorși în țară, spre locațiile de domiciliu pentru urmarea perioadei de carantină sau autoizolare. Peste 180 de clujeni au primit informații de la personalul medical desemnat de către Direcția de Sănătate Publică în acest sens, prin intermediul liniei telefonice dedicate COVID-19 (0364 430 030).

Situația epidemiologică în județul Cluj se prezintă astfel: 558 persoane în carantină, 1.471 persoane aflate în autoizolare la domiciliu, 96 persoane depistate pozitiv cu Covid-19 din județul Cluj sunt internate în spitalele dedicate din municipiul Cluj-Napoca.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More