Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

A avea un idol in viaţă

2 1.875

marilyn-monroe-wedding-dress

A avea un idol în viaţă nu este o alegere greşită, însă totul depinde de ceea ce vezi tu în acea persoană şi dacă ai reuşit să culegi pentru personalitatea ta cele mai bune atuuri ale persoanei pe care o admiri.

Un idol poate avea asupra ta un efect total sau doar parţial. Unii ajung să devină dependenţi de idolii lor, să le copieze întreaga viaţă,  inclusiv felul în care vorbesc sau gesticulează persoanele pe care le admiră. Cu aceste lucruri nu sunt de acord şi consider că trebuie să cunoaştem limitele acestui tip de admiraţie, că trebuie să ne păstrăm acea parte din noi care ne defineşte, care ne face unici în lume.

Trebuie să vedem dintr-o altă perspectivă acest lucru, indiferent dacă persoana este publică sau nu, să ajungem să îi admirăm părțile pozitive: limbajul corporal, gesturile, perspectivele sale asupra vieţii, gusturile bazate pe machiaj, haine şi parfum.

Una din femeile pe care eu le apreciez este Marilyn Monroe. Ea a fost simbolul feminităţii, al naturaleţii şi a reprezentat cu mândrie sexul frumos. Întotdeauna a avut perspective decente asupra a ceea ce înseamnă să fii femeie, asupra a ceea ce înseamnă să porţi o haină şi asupra a ceea ce înseamnă să fii celebră.

Însă nu am ajuns dependentă de imaginea ei, de stilul ei vestimentar. Nu am început să caut documentare despre ea şi să o imit în cel mai bun mod posibil sau să trăiesc zi de zi cu gândul la „Ce ar fi făcut Marilyn Monroe în această situaţie?” Nu acesta este conceptul de a avea un idol.

A avea un idol trebuie să însemne pentru voi a avea un exemplu pozitiv în viaţă. Puteţi să vă inspiraţi din felul în care altcineva se îmbracă, vorbeşte, dansează, scrie sau îşi aranjează părul, dar toate acestea trebuie să însemne doar o inspiraţie şi întotdeauna să vă păstraţi ceea ce vă face unici.

Eu, personal am apreciat întotdeauna citatele spuse de Marilyn Monroe, tocmai din această cauză o apreciez şi am să dau câteva exemple: „Dogs never bite me, just humans.”, „I don’t mind making jokes, but I don’t want to look like one.”, „Give a girl the right shoes, and she can conquer the world” şi multe alte citate de ale ei care te inspiră şi te motivează să fii o femeie frumoasă, inteligentă, decentă şi feminină.

Omul este o fiinţă care recepţionează tot ceea ce îl înconjoară, procesează şi exprimă ceea ce în subconştient sunt elemente care consideră că îi lipsesc din personalitate şi îşi doreşte mai mult. Avem defectul de a ne simţi mereu incompleţi, de a ne simţi în inferioritate cu alte persoane. Nu suntem capabili să vedem că avem toate calităţile pe care le vedem la alţii, însă le exprimăm într-un alt mod, în modul care face diferenţa dintre tine şi restul lumii.

Suntem fiinţe frumoase, graţioase, inteligente, dar fiecare avem idolii noștri. Idoli de moment sau idoli pe termen lung, însă trebuie să îi alegem în funcție de calitate, nu de cantitate. Unul şi bun, vorba vine! Să culegem acele esenţe care ne atrag la alte persoane, să le observăm îndeaproape şi să le adaugăm caracterului nostru, acolo unde ştim să apreciem că este necesar, ceea ce nu înseamnă o schimbare majoră, de nerecunoscut.

În concluzie, găsiţi-vă acei idoli care să vă atragă spre scara progresului. Idoli care să vă inspire în cele mai bune moduri şi care să vă motiveze să deveniţi oameni ce merită apreciaţi, oameni carismatici şi oameni care să devină la rândul lor idolii altora.

Închei acest articol cu un citat inspiraţional scris de Marilyn Monroe: „The public scares me, but people I trust.”

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

  1. Medan Edit spune

    Mai multă atenţie la scrierea corectă (noşti, voştri – se scrie întotdeauna cu un singur i) !!!
    Îmi place articolul. Felicitări. 🙂

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More