Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

A căzut victimă metodei „șmen”. Făptașul prins după 3 luni

0 87

Un bărbat care a înșelat o vânzătoare a fost identificat de către polițiști.

Potrivit celor de la IPJ Sălaj, la data de 5 decembrie 2019, un bărbat a intrat într-un magazin, de pe raza comunei Vârşolţ, iar după ce a făcut câteva cumpărături a rugat-o pe vânzătoare să-i schimbe suma de 600 de lei în bancnote de 100 de lei.

Aceasta i-a schimbat suma solicitată, însă bărbatul i-a înmânat o sumă mai mică. Ulterior, bărbatul a rugat-o să-i schimbe suma de 600 de lei în bancnote de 50 de lei, oferindu-i din nou o sumă mai mică, după care a plecat. La scurt timp, femeia şi-a data seama de cele întâmplate şi a sesizat Poliţia.

Verificările efectuate de poliţiştii din cadrul Postului de Poliţie Vârşolţ au dus, luni, 16 martie 2020, la identificarea persoanei bănuită de comiterea faptei, iar prejudiciul în valoare de 500 de lei a fost recuperat.

În cauză, poliţiştii au întocmit dosar penal pentru infracţiunea de înşelăciune şi continuă cercetările pentru administrarea întregii activităţi infracţionale.

Pentru a preveni astfel de fapte oamenii legii vă informează despre următoarele:

Metoda „şmen” se bazează pe inducerea în eroare, pe moment, a victimei. Autorul solicită schimbarea unor bancnote în cupiură mai mică, după care se „răzgândeşte” şi cere banii înapoi, distrage atenţia victimei şi în acelaşi timp subtilizează o parte din banii primiţi în schimb, restituind doar o mică parte din ei.

De asemenea, această metodă funcţionează şi la cumpărături, bazându-se pe sustragerea banilor oferiţi iniţial. 

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More