Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

A condus fara permis o motocicleta neinmatriculata

0 119
Foto:Arhiva Someseanul.ro
Foto: Arhiva Someseanul.ro

Un adolescent în vârstă de 19 ani, din Valcău de Sus este cercetat de poliţiştii sălăjeni pentru infracţiuni la regimul rutier. 

În  09 septembrie, la ora 10.30, poliţiştii Secţiei 7 Poliţie Rurală Nuşfalău l-au identificat pe Laurenţiu C., în timp ce conducea motocicleta neîmatriculată, pe DC 90, prin localitatea Valcău de Sus. În urma verificărilor efectuate de oamenii legii a rezultat faptul că, tânărul nu poseda nici permis de conducere.

Pe numele acestuia, poliţiştii au întocmit acte premergătoare începerii urmăririi penale pentru comiterea infracţiunilor de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat şi fără a deţine permis de conducere.

Numai în primele 8 luni ale acestui an 92 de persoane au fost identificate de poliţiştii sălăjeni conducând autovehiculele, pe drumurile publice, deşi nu aveau permis de conducere.

Reamintim conducătorilor auto că, nerespectarea dispoziţiilor privind circulaţia pe drumurile publice, care întruneşte elementele constitutive ale unei infracţiuni, atrage răspunderea penală şi se sancţionează conform O.U.G. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, republicată.  Totodată, conform prezentei ordonanţe, conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere se pedepseşte cu închisoare de la unu la 5 ani.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More