Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

A debutat Festivalul Basm – expoziții și muzică de calitate GALERIE FOTO

0 69

basm festival bistrita (1)

Municipiul Bistrița a găzduit timp de trei zile prima ediție a festivalului Basm, un eveniment interdisciplinar de cultură alternativă. Festivalul s-a desfășurat în perioada 18-20 iulie, în săptămâna care marchează aniversarea a 750 de ani de la prima atestare documentară a Bistriței.

Programul acestei ediții-pilot s-a focusat în acest context pe cultura celor trei popoare care au conviețuit de-a lungul secolelor în oraș: român, maghiar și german. Manifestările s-au desfășurat în mai multe locații, între care: scena Pietonal, Biserica Evanghelică, Casa Armatei, Muzeul Județean, foișorul din parc și hala Gala. Evenimentele cu plată au avut loc la Biserica Evanghelică, Casa Armatei și hala Gala, concertele fiind susținute zilnic de la ora 22:00.

Pe scenele de la hala Gala, din parc sau pietonal au fost prezente trupe ca: Aria Urbană, Robin& The Backstabbers, Neo(HU), Nuages Quartet & Lights Out, JazzyBit, Fanfara Transilvania, Grimus și Koszika & The Hotshots, fiind vorba despre trupe extrem de apreciate (rock alternativ, electro, jazz și world music) din Romania și Ungaria.

 

Organizatorii au căutat echilibrul dintre diversitate și coerență, fiind incluse în program și expoziții și ateliere creative. Acestea au avut loc la Muzeul Județean și foișorul din parc. Expoziții de ilustrații, fotografie și proiecții de scurt metraje au avut loc zilnic, cu începere de la ora 17, la muzeu.

Acest eveniment a fost inițiat de Asociația Bistrița Civică.

text/foto: Ioana Tîrnovean

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More