Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

A doua tranșă de bani a intrat pe carduri sociale ale românilor

0 740

Cardurile sociale au fost reîncărcate vineri cu a doua tranşă de 250 de lei. Banii vor putea folosiți începând de luni, a transmis Marcel Boloş. Valoarea totală a tranşei secundare se ridică la aproape 600 de milioane de lei.

Ministrul Fondurilor Europene le-a atras atenția beneficiarilor să folosească fondurile pentru a cumpăra alimente, nu alcool sau tutun.

Vin cu un anunț important pentru cei 2,4 milioane de români care au primit carduri sociale prin programul #SprijinPentruRomânia. Am efectuat astăzi plățile pentru a doua tranșă, mai repede decât anunțasem inițial, astfel că de săptămâna viitoare beneficiarii vor putea folosi ajutorul pentru alimente și mese calde. 

Atenție, plata s-a efectuat pentru beneficiarii intrați în posesia cardurilor. Zilele acestea ne coordonăm cu reprezentanții emitenților de carduri și ai Compania Naţională Poşta Română pentru ca și noii beneficiari eligibili să obțină cardurile cât mai repede posibil. În continuare, până la jumătatea lunii septembrie se vor emite și distribui cardurile pentru categoriile de beneficiari care au devenit eligibili după momentul acordării primei tranșe sau care au fost omiși inițial.

Cele patru tranşe a 250 de lei se oferă o dată la două luni, până la finalul acestui an. Potrivit listelor furnizate de Ministerul Muncii și Solidarității Sociale, vorbim de aproximativ 91.000 de persoane. Pentru aceștia, încărcarea se va face în a doua parte a lunii septembrie”, a scris ministrul, vineri, pe pagina sa de Facebook.

Cine poate folosi voucherele sociale?

Până în acest moment, 2,4 milioane de români au primit ajutor financiar prin Programul „Sprijim pentru România”. Cardurile alocate pot fi folosite doar de către beneficiari. Cei care nu se pot deplasa personal, poate încredința tichetele apropiaților, împreună cu actul de identitate pentru cumpărarea alimentelor.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More