Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

„A fost câștigată licitația blocului V03”. Care sunt obligațiile câștigătorului

0 726

Primăria municipiului Dej confirmă prin intermediul unui comunicat de presă faptul că licitația pentru blocul V03 a fost câștigată.

Prin intermediul unui comunicat de presă, Primăria Municipiului Dej a confirmat câștigarea licitației pentru blocul V03 de către omul de afaceri Ioan Tecar. Redăm în integralitate comunicatul primit pe adresa redacției:

Primăria Municipiului Dej anunță finalizarea procedurilor de licitație în cazul vânzării prin licitație publica cu strigare a  imobilului situat in Dej, str. Crângului nr.1 (bloc V03) și a terenului aferent în suprafața de 3540 mp,  zona urmând să fie mobilată conform condițiilor cerute de Primăria Municipiului Dej în caietul de sarcini al licitației, aprobat de Consiliul Local Dej.

Imobilul și terenul aferent, aflate în posesia Primăriei Municipiului Dej, au fost degrevate de toate sarcinile, după ce Municipiul Dej a despăgubit  Ministerul Afacerilor Interne și S.C. Any Prodcom S.R.L. cu sumele investite respectiv, 1 611 231 lei, conform H.G.  nr. 27 /25.01.2017 și H.C.L. nr.160 și 161/21.12.2016. Ulterior acestea au fost scoase la licitație în anul 2018, la primele trei licitații neprezentându-se niciun ofertant. 

La ultima licitație demarată la finalul lunii februarie 2019 s-a prezentat un singur ofertant, Ioan Tecar, care a  depus garanţia de participare în cuantum de 10%, din valoarea de pornire la licitație, respectiv 232.740lei, câștigând licitația cu prețul stabilit de 2 327 400 lei.

Câștigătorul licitației, are obligația conform caietului de sarcini, ca în termen de 60 de zile de la încheierea licitației, respectiv 24.05.2019, să achite suma adjudecată, urmând a se încheia contractul de vânzare cumpărare a imobilului cu terenul aferent deținut de Primăria Municipiului Dej, în suprafață de 3540 mp.

Ulterior încheierii contractului de vânzare cumpărare, noul proprietar are obligația de a respecta prevederile caietului de sarcini aprobat prin H.C.L. nr. 25/28.02.2019, care prevede edificarea unui ansamblu arhitectural cu respectarea următoarelor condiții:

  • prezentarea unor soluții de încadrare din punct de vedere arhitectural, urbanistic și funcțional cu zona, aprobare în Consiliul Local Dej, în vederea construirii unui imobil cu apartamente și spații comerciale.
  • amenajarea în zona de edificare a unui un număr de 250-300 locuri de parcare (în funcție de numărul de apartamente și suprafață construită a spațiilor comerciale), 80 dintre acestea urmând a fi atribuite cu titlu gratuit Municipiului Dej, cel puțin 30  amenajate în subteran, pentru a fi distribuite cetățenilor care dețin garaje în zonă , garaje care vor fi demolate.
  • amenajarea unui loc de joaca cu suprafața de aproximativ 300 mp.

De asemenea, în finalul comunicatului, primarul municipiului Dej, Morar Costan, a notat că „În sfârșit putem spune că rezolvarea situației blocului V03 a intrat în linie dreaptă. Dacă toate etapele vor fi parcurse, există șansa ca anul acesta să fie emisă autorizația de demolare, să fie demolat blocul, iar în paralel urmând să se realizeze un proiect pentru construirea unui ansamblu arhitectural cu aproximativ 100 de apartamente, spații comerciale, parcări, loc de joacă, astfel încât zona să fie mobilată urbanistic, să devină una frumoasă, în acord cu ceea ce ne dorim cu toții. ”

Citiți mai jos planurile pentru ce a fost cândva blocul V03.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More