Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

A fost găsit după trei zile de către salvamontiști

0 67

Un bărbat dispărut joi, de la centrul de îngrijire ”Asociația Casa Betsaida” din comuna clujeană Sălicea, a fost găsit după trei zile de căutări de către salvamontiști și câinii de la Asociația pentru Câini de Salvare Transilvania.

FOTO: Salvamont Salvaspeo Vladeasa Cluj
FOTO: Salvamont Salvaspeo Vladeasa Cluj

Bărbatul dispăruse joi, 12 octombrie, în jurul prânzului de la centrul de îngrijire. Imediat a fost anunțată poliția, iar apoi s-a cerut sprijinul Asociaţiei pentru Câini de Salvare Transilvania.

În ajutorul acestora au sărit și specialiștii de la Salvamont-Salvaspeo Cluj, care au demarat căutările.

23 de membri, angajați și voluntari l-au căutat pe bărbat toată noaptea, căutările fiind reluate vineri dimineața de către alți 21 de salvatori montani și patru câini de salvare, alături de șase voluntari.

În sprijinul acestora au sărit și 18 angajați ai Jandarmeriei Cluj, căutările continuând pe parcursul zilei de vineri până la lăsarea serii.

Stelian Budean, bărbatul dispărut, a fost găsit sâmbătă de către o echipă formată din salvamontiști și voluntari CST cu câinii de salvare, după cum se arată într-o informare a Serviciului Salvamont Cluj. Dispărutul era conștient, cu o hipotermie ușoară, fiind predat Serviciului de Ambulanță.

Conform celor de la Salvamont, la căutări au participat aproape 100 de persoane și 14 câini de la CST.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More