Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

A fost semnat primul contract de lucrări din județul Cluj, aferent Proiectului regional de apă pentru comunele Mica și Unguraș

0 124

La Căminul Cultural din localitatea Mica, a fost semnat azi primul contract de lucrări din județul Cluj în cadrul “Proiectului regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată din județele Cluj și Sălaj, în perioada 2014-2020” derulat de Compania de Apă Someș S.A. în cadrul Programului Operațional Infrastructura Mare (POIM) 2014-2020.

Contractul “Extinderea rețelelor de alimentare cu apă în UAT : Unguraș și Mica” va avea o valoare de 33.915.973,87 lei fara TVA și o durată de execuție a lucrărilor de 24 luni.

Lucrările vor include înființarea a cca. 83 km de rețele de alimentare cu apă, cu căca. 1600 de branșamente în UAT Mica și cele 5 localități aparținătoare, respectiv în UAT Unguraș cu cele 3 localități aparținătoare.

Acest contract, ca dealtfel întregul Proiect Regional din cadrul POIM 2014–2020 va contribui semnificativ la dezvoltarea socio-economica a ariei deservite de Compania de Apă Someș S.A., la asigurarea unui nivel îmbunătățit de sănătate și confort pentru populație în condiții de siguranță, la reducerea poluării mediului prin eliminarea descărcării apei uzate neepurate sau insuficient epurate, la reducerea costurilor prin eficientizarea operării precum și la eliminarea vulnerabilitățtilor prezente în particular ale sistemelor alimentate din surse locale, susceptibile a fi afectate de fenomenele extreme ce însoțesc schimbările climatice.

Încă din anul 2016, de când am fost ales primar, am promis că mă voi implica și mă voi lupta pentru a aduce comunei noastre utilitățile de care avem atât de multă nevoie, iar prin semnarea acestui contract putem spune că o mare parte din dorințele noastre s-au îndeplinit, urmând apoi să ne îndreptăm atenția spre alte investiții atât de necesare comunei noastre.

Primar Tiberiu Zelencz

            Reamintim că “Proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată din județele Cluj și Sălaj, în perioada 2014-2020” are o valoare totală de 355.636.401 EUR (fara TVA).

            Finanțarea investiției se face astfel: 92,18% din fonduri publice nerambursabile, din care 85% Fondul de Coeziune, 13% bugetul de stat, 2% bugete locale. Un credit bancar de 7,82% va fi asumat de Compania de Apă Someș S.A. pentru cofinanțarea Proiectului.

            Obiectivul general al proiectului vizează îmbunătățirea infrastructurii de apă și apă uzată din județele Cluj și Sălaj prin extinderea și dezvoltarea serviciului de alimentare cu apă potabilă, controlată microbiologic, în condiții de siguranță și protecție a sănătății populației în localități care au peste 50 de locuitori și asigurarea colectării și epurării apelor uzate pentru aglomerările mai mari de 2.000 l.e. pentru conformarea cu cerințele directivelor europene privind calitatea apei destinate consumului uman (Directiva 98/83/CE) și epurarea apelor uzate (Directiva 91/271/EEC).

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More