Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

A fugit din calea războiului și a murit în autocarul care o ducea spre Budapesta.

0 1.010

Dramele refugiaților ucraineni, care au reușit să fugă din calea războiului, sunt accentuate de birocrația de care se lovesc în țările unde-și căutau salvarea. Este și cazul unei femei de 62 de ani, care a trecut frontiera din Ucraina la Sighetu Marmației. De aici, femeia a urcat într-un autocar cu destinația Budapesta, însă polițiștii au oprit autocarul în Ungaria, timp de peste 7 ore, pentru verificarea documentelor de călătorie. Femeia, obosită și bolnavă, a murit din cauza epuizării.

Autocarul, plin cu refugiați din Ucraina, a plecat vineri seara din Sighetu Marmației și urma să transporte refugiații la gara din Budapesta. Ajunși dincolo de graniță, la 30 de kilometri de vama Petea, într-o localitate din Ungaria, refugiații au fost opriți de polițiști pentru a li se verifica documentele. Pentru că trei dintre copiii din autocar nu aveau pașapoarte biometrice, autocarul cu refugiați a fost ținut pe loc mai bine de 7 ore, alături de alte microbuze pline cu oameni care ar trebui să ajungă la Budapesta pentru a-şi continua drumul.

În tot acest timp, femeia de 62 de ani din Ucraina, bolnavă și epuizată, a acuzat stări de rău, însă până la sosirea ambulanței la fața locului aceasta nu a mai putut fi salvată și a murit.

Blocarea autocarelor are loc pe fondul deciziei luate joi de Ministerul de Interne din Ungaria de a nu permite accesul refugiaților ucraineni dacă nu au pașapoarte biometrice.

Sute de oameni, adulţi şi copii, au fost anunțați atunci că nu au documentele necesare pentru a intra în spațiul Schengen iar la vămile de la Borșa, Petea și Nădlac s-au format cozi uriaşe.

Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, a transmis că a discutat cu omologul său maghiar, Szijjártó Péter, care l-a asigurat că Ungaria a decis să ridice restricţiilor privind intrarea refugiaţilor ucraineni în Ungaria. 

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More