Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

A început frenezia petardelor. Tineri prinși cu 150 de articole pirotehnice

0 204

Trei tineri s-au ales cu dosar penal după ce au fost prinși cu 150 de articole pirotehnice.

Poliţiştii au întocmit dosar penal şi cercetează trei tineri, din Mireşu Mare, sub aspectul comiterii infracţiunii de operţiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept. 150 de petarde pe care aceştia le aveau asupra lor au fost ridicate, transmit cei de la IPJ Maramureș.

Astfel, ieri, în jurul orei 11:00, în cadrul activităţilor desfăşurate în baza planului de acţiune Foc de Artificii 2019, poliţiştii specializaţi în arme, explozivi şi substanţe periculoase, în colaborare cu cei din cadrul Biroului de Ordine Publică Baia Mare, au identificat trei tineri care aveau asupra lor 150 de petarde.

Articolele pirotehnice au fost ridicate de poliţişti în vederea continuării cercetărilor, iar în cauză a fost întocmit dosar penal. Tinerii, cu vârste cuprinse între 15 şi 17 ani, sunt cercetaţi sub aspectul comiterii infracţiunii de operaţiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept.

Poliţiştii vor continua activităţile de prevenire, identificare şi combatere a evenimentelor negative generate de nerespectarea prevederilor legale care reglementează deţinerea, comercializarea, importul, depozitarea şi folosirea articolelor pirotehnice de către persoanele fizice şi juridice. Constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă:

  1. Orice operaţiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept;
  2. Comercializarea articolelor pirotehnice din categoriile 1 şi P1 de către persoane care nu au împlinit vârsta de 18 ani;
  3. Comercializarea către publicul larg a articolelor pirotehnice destinate  fi utilizate de către pirotehnicieni.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More