Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

A început Peninsula/Felsziget. Imagini din prima zi a festivalului – FOTO/VIDEO

4 56

peninsula panorama

Festivalul Peninsula/Felsziget, ținut pentru prima dată la Cluj-Napoca, a adunat mii de ”peninsulari” încă din prima zi. Miile de iubitori ai muzicii și evenimentelor de acest gen au luat cu asalt Valea Gârbăului, locul unde în acest an se ține festivalul.

Până în ziua 0 a festivalului, organizatorii au vândut peste 5.000 de de abonamente (preţul fiind de 210 lei şi 240 de lei cu campare) pentru pentru perioada 18 – 21 iulie, dar și 2.000 de bilete de o zi (preţ 90 de lei).

Speranțele organizatorilor sunt ca în cele patru zile de festival Peninsula, pe Valea Gârbăului să ajungă în total peste 50.000 de ”peninsulari”, atât din ţară cât şi din străinătate. În faţa acestora vor concerta 140 de trupe, între care Modestep, Paul Kalkbrenner, Dirtyphonics live, Pete Tong, Ska-P, N.O.H.A., Emir Kusturica şi artişti autohtoni precum Şuie Paparude, Viţa de Vie, Sarmalele Reci, Altar sau Negura Bunget.

Vezi aici: Program Peninsula pe zile şi ore

Au fost amenajate patru scene, cea principală fiind construită în aşa fel încât să permită accesul a 10.000 de persoane la concerte, terase, zone de relaxare, food court, dar şi o mică grădină de vară dedicată iubitorilor de vin.

Tot ce trebuie să știi: Peninsula: preţuri, servicii, campare, transport, regulament, harta

Pe lângă concertele și evenimentele artistice pe care Festivalul Peninsula ni le oferă în acest al pe Valea Gârbăului la Cluj-Napoca, organizatorii ne-au pregătit și alte evenimente, care mai de care mai amuzante.

Dintre acestea nu vor lipsi concursurile de băut bere sau de mâncat pufuleți ori eugenii, stand up comedy, concursul de tricouri ude, pantomimă sau concursurile de alergat în saci sau cu picioarele legate.

Someșeanul.ro, ca partener media al Festivalului Peninsula 2013, este la fața locului și vă va ține la curent în timp real cu tot ce se întâmplă pe Valea Gârbăului, evenimente, fotografii și imagini video.

De la concertele de joi seara nu a lipsit nici primarul Clujului, Emil Boc, care a venit la festival cu soția.

În prima zi a festivalului, pe scena principală au urcat Vița de Vie, Alborosie (mai jos video-interviu de la conferința de presă) și Paul Kalkbrenner.

Un adevărat show reggae a oferit joi seara Alborosie, artistul italian, originar din Sicilia, dar care locuiește acum în Jamaica. Alborosie a povestit la conferința de presă de după concert că a fost plăcut impresionat de căldura cu care a fost primit la Peninsula, de publicul de la concert, dar a spus că i-a fost cam frig pe scenă.

Unul din cele mai mari staruri internaţionale ale reggae-ului, Alborosie a spus că este pentru a doua oară în România și că așteaptă cu nerăbdare să vină și pentru a treia oară în țara noastră să susțină concerte.

http://www.youtube.com/watch?v=qsVx7zAnZ6Q

http://www.youtube.com/watch?v=AErqe-8fDTw

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

  1. vasile spune

    mdeaa..sarbatoare campeneasca

  2. vasile spune

    mdeaa..sarbatoare campeneasca

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More