Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

A început proiectarea Spitalului Regional de Urgenţă Cluj

0 205

Ministerul Sănătăţii anunţă că a început proiectarea Spitalului Regional de Urgenţă Cluj, aceasta urmând să fie realizată de o asociere italo-română. Unitatea medicală va avea 849 de paturi pentru pacienţii internaţi şi va fi organizată pe centre de servicii. Construcţia va dura patru ani de la semnarea contractului de execuţie, iar valoarea totală a investiţiei este de 540 de milioane de euro.

„A început proiectarea Spitalului Regional de Urgenţă Cluj. Câştigătorul licitaţiei este Asocierea 3TI Progetti Italia – Ingineria Integrata S.p.A, Aduro Impex SRL, ATI Project SRL – asociere italo-română. Consorţiul are obligaţia, conform contractului, să finalizeze Proiectul tehnic de execuţie (PT) în 12 luni”, a arătat MS, luni, într-un comunicat de presă.

De asemenea, contractul mai prevede 60 de luni pentru asistenţă tehnică (inclusiv pe perioada execuţiei lucrărilor de construcţie) şi alte 60 de luni – perioada de notificare a defectelor (garanţia lucrărilor).

Bugetul pentru lucrările de proiectare şi asistenţă tehnică este de aproximativ 10 milioane de euro.

Conform sursei citste, Spitalul Regional de Urgenţă Cluj va avea 849 de paturi pentru îngrijirea pacienţilor internaţi, 19 săli de operaţie, 60 de paturi pentru urgenţe, 70 de camere pentru îngrijiri în ambulatoriu şi circa 80 de camere dedicate serviciilor de diagnostic şi tratament (imagistică, servicii chirurgicale, endoscopie, cardiologie, etc.).

Unitatea sanitară va funcţiona ca spital de urgenţă de nivel înalt şi va fi organizată, în premieră, pe centre de servicii (ex: Centrul de cap şi gât, Centrul toracică, Centrul Abdominală, Centrul de medicină internă, Centrul pentru mamă şi copil, etc) şi va utiliza tehnologii medicale avansate.

Construirea spitalului va dura 4 ani de la semnarea contractului de execuţie, iar valoarea totală a investiţiei, inclusiv TVA, este de 540 de milioane de euro.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More