Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

A început reamenajarea târgului de animale de la Dej

0 37

Primăria Municipiului Dej a demarat acţiunea de reamenajare a zonei unde a funcţionat târgul de animale( Obor). Zona este închisă până la finalizarea lucrărilor şi primirea autorizaţiei de la D.S.V.S.A. Cluj, urmând ca data redeschiderii să fie anunţată.

Administraţia locală îşi doreşte ca lucrările să fie realizate intr-un timp cât mai scurt, pentru buna funcţionare a târgului de animale.

Vă reamintim faptul că în 13 octombrie, polițiștii din cadrul Serviciului de Ordine Publică, împreună cu specialiști ai D.S.V.S.A. Cluj, au efectuat o acțiune la târgul de animale din Dej.

Activitatea a vizat verificarea modului de comercializare a bunurilor și animalelor, a condițiilor de deținere și transport a acestora, precum și a regulilor sanitar – veterinare.

În urma controlului au fost aplicate 5 sancțiuni contravenționale în valoare de peste 4.000 de lei pentru nerespectarea prevederilor H.G. 984/2005 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor la normele sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor.

Totodată, s-a constatat că târgul de animale funcționează fără autorizație emisă de către D.S.V.S.A Cluj. Astfel, pe lângă sancțiunea contravențională aplicată, s-a dispus închiderea locației până la îndeplinirea condițiilor prevăzute de lege.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More