Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

A început turul doi al alegerilor prezidențiale. S-au deschis secțiile de votare din diaspora

0 45

A început turul al doilea, decisiv, pentru alegerea președintelui României! În noaptea de joi spre vineri s-au deschis secțiile de votare din diaspora. Ca de obicei, primii care au putut vota au fost românii din Noua Zeelanda, urmați de cei din Australia. Cei din țară sunt chemați la urne duminică. Guvernul dă asigurări că totul este pregătit.

Vineri până la 07:00 ora României peste 150 de alegători. Aceştia şi-au exprimat dreptul de vot la secţii de votare din Noua Zeelandă, Australia, Japonia, Coreea de Sud, Filipine, China, Malaezia şi Singapore.

Ca şi în primul tur, românii din afara ţării au la dispoziţie trei zile pentru a vota la urne în 835 de secţii de votare. Acestea vor fi deschise vineri între ora locală 12:00 şi ora locală 21:00, iar sâmbătă şi duminică între ora locală 7:00 şi ora locală 21:00.

În țară, se va vota duminică, de la ora 7 la 21. Ministrul de Interne, Marcel Vela, le-a cerut prefecților să se asigure că totul este pus la punct și să acorde o atenție specială turismului electoral.

Până joi seară, Autoritatea electorală Permanentă validase și 10.500 de voturi exprimate prin corespondență.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More