Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

A încercat să îşi omoare tatăl în bătaie

0 91

arestattt

Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Maramureş, au solicitat instanţei de judecată arestarea preventivă pentru o perioadă de 29 de zile a inculpatului H.G. (aflat în stare de reţinere), sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă la omor calificat.

Din ordonanţa de punere în mişcare a acţiunii penale întocmită de procurori, au rezultat următoarele:

Inculpatul H.G. în data de 15 iulie, în jurul orelor 15:00, în timp ce se afla la domiciliu în comuna Rona de Jos, judeţul Maramureş, pe fondul unui conflict spontan, i-a aplicat părţii vătămate H.M. (tatăl său), mai multe lovituri la nivelul capului, cauzându-i leziuni care au necesitat pentru vindecare un număr de 45-50 zile de îngrijiri medicale, punându-i în primejdie viaţa. Instanţa a admis propunerea de arestare preventivă şi a dispus arestarea inculpatului în perioada 26 iulie 2013 – 23 august 2013.

În cursul urmăririi penale inculpatul H.G. a fost expertizat din punct de vedere medico-legal, stabilindu-se că susnumitul prezintă o tulburare organică a personalităţii, dar a avut discernământ diminuat la momentul comiterii faptei. În cauză cercetările continuă pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care s-a comis fapta şi instituirea răspunderii judiciare.

Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, necesară în vederea propunerii unor măsuri preventive, activitate care nu poate, în nici o situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More