Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

A incercat sa mituiasca un politist de frontiera

0 25

bani

Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Maramureş, prin rezoluţia din data de 13 mai 2013, ora 1200, au dispus începerea urmăririi penale faţă de învinuitul TĂUT UTAN TUDOR MIHAI, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul înmatriculat în alt stat, care nu are drept de circulaţie în România, uz de fals şi dare de mită.

Din rezoluţia de începere a urmăririi penale întocmită de procurori, au rezultat  următoarele:

În data de 09 mai 2013 în jurul orelor 17:00, învinuitul Tăut Utan Tudor Mihai a condus pe DJ 185 autoturismul marca Volvo S 80, cu număr de înmatriculare specific Marii Britanii, autoturism care nu avea drept de circulaţie în România, întrucât nu îndeplinea condiţiile tehnice cerute de lege. Fiind oprit pentru control de lucrătorii din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Valea Vişeului, a prezentat documentul de efectuare a inspecţiei tehnice periodice care era falsificat.

În aceeaşi zi, când lucrătorii de poliţie au demarat întocmirea actelor premergătoare pentru a se face cercetări faţă de învinuit sub aspectul săvârşirii unor fapte prevăzute de legea penală, acesta a oferit foloase în scopul ca lucrătorii de poliţie să nu îşi realizeze atribuţiile de serviciu.

În data de 10 mai 2013 învinuitul Tăut Utan Tudor Mihai a dat lucrătorului de poliţie S.G.A. suma de 50 euro, solicitându-i să nu întocmească acte de cercetare penală. Această activitate frauduloasă a fost constatată în flagrant de lucrătorii de poliţie judiciară din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Maramureş.

În cauză, cercetările continuă, pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care s-au comis faptele şi instituirea răspunderii judiciare.

Facem precizarea că începerea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More