Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Destine Holidays

A murit după o lună de zile în care a fost plimbat prin spitale

0 66

spitalul judetean salaj

Un bărbat de 78 de ani din Zalău a decedat la o lună de zile după ce a fost diagnosticat cu pneumonie. Între timp, a fost plimbat între spitalele din Jibou și Zalău și și-a găsit sfârșitul din cauza unei cangrene la piciorul stâng.

Ioan Luca s-a prezentat la spitalul din Jibou cu afecțiuni respiratorii. Se întâmpla la finalul anului trecut, când bărbatul a fost diagnosticat cu pneumonie. A făcut tratament timp de o săptămână și apoi a fost externat, nu înainte ca medicii să-i descopere și o cangrenă la picior.

Imediat după externarea de la spitalul din Jibou, bărbatul s-a prezentat la Zalău, la spitalul județean, unde urma să sufere o intervenție chirurgicală pentru cangrena de la piciorul stâng și a fost programat pentru operație o săptămână mai târziu.

Însă operația nu a mai avut loc, asta pentru că spitalul nu avea anestezist. Bărbatul a fost trimis acasă, deși starea lui de sănătate se agravase, iar cangrena evolua.

Câteva zile mai târziu, Ioan Luca a fost transportat de urgență la spitalul din Jibou, având ”diagnosticul cangrenă membrul inferior stâng, cardiopatie ischemică cronică.” De aici a fost trimis de urgență înapoi la Zalău, însă nici de această dată nu a fost operat. Medicii trebuiau să-i amputeze piciorul stâng, afectat de cangrenă, însă n-au putut să intervină chirurgical, pentru că pacientului nu i-a fost administrat tratament anticoagulant.

A doua zi, familia bărbatului a fost anunțată că acesta murise. De atunci, Sebastian Luca, fiul bărbatului, caută vinovați pentru moartea tatălui său. Este plimbat ca și tatăl lui pe la diverse uși, cabinete, spitale, însă până acum n-a avut parte de nicio rezolvare a cazului său.

Conform citynews.ro, poliția a deschis o anchetă penală în acest caz, medicii sunt cercetați de Colegiul Medicilor, iar familia bărbatului așteaptă ca cineva să fie tras la răspundere.

 

 

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More