Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

A murit Gabi Luncă. Cântăreaţa de muzică populară a fost răpusă de Covid

0 126

Faimoasa cântăreaţă de muzică populară, Gabi Luncă, a murit, noaptea trecută, în urma infecţiei cu COVID-19. Interpreta de 82 de ani era internată la secţia de Terapie Intensivă a Spitalului Judeţean Ilfov. Iniţial a dat semne că îşi revine, însă boala a luat o turnură neaşteptată.

Moartea artistei a venit la mai puţin de 24 de ore după ce şi Nelu Ploieşteanu a fost răpus de coronavirus.

Gabi Luncă s-a stins, ieri seară, în jurul orei 20:30. Fusese internată în urmă cu mai bine de două săptămâni la spitalul Matei Balş, din Capitală. A fost transferată apoi la Spitalul Judeţean Ilfov, unde i s-a găsit un loc la secţia de Terapie Intensivă. Starea ei părea că se ameliorează, însă boala s-a agravat în ultimele zile. Într-un mesaj pe Facebook, fiica artistei, Rebeca Onoriu, a spus că mama ei s-a reunit acum cu regretatul ei soţ, acordeonistul Ion Onoriu.

Născută în 1938, într-o familie de muzicieni, Gabi Luncă şi-a început cariera la vârsta de 17 ani. Timp de patru decenii a fost una dintre cele mai apreciate interprete de muzică populară şi lăutărească din ţară. De la începutul anilor ’90 a început să cânte muzică religioasă.

Gabi Luncă ar fi luat virusul de la o menajeră, potrivit familiei. Pe toată durata internării, artista a avut nevoie de oxigen suplimentar pentru a putea respira. Moartea artistei a venit la mai puţin de 24 de ore după ce şi renumitul lăutar Nelu Ploieşteanu s-a stins pe un pat de spital.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More