Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

A murit scriitorul Paul Goma. Acesta era infectat cu noul Coronavirus

0 628

Paul Goma, scriitor și unul dintre cei mai mari dușmani a regimului comunist din România, a decedat. El era infectat cu Covid-19.

Scriitorul și disidentul român Paul Goma a murit în noaptea dintre 24 și 25 martie, anunță cei de la G4Media. El era internat din 18 martie într-un spital din Paris, infectat cu noul Coronavirus.

Potrivit indicațiilor fiului său și în contextul măsurilor de securitate luate din cauza pandemiei, trupul său va fi incinerat, iar urna funerară va fi depusă la cimitirul Pére Lachaise din capitala Franței.

Paul Goma s-a născut în 1935 în Basarabia și a debutat la revista Luceafărul în 1966. Unul dintre cei mai mari duşmani ai regimului comunist din România anilor ’70-’80, el a fost arestat și torturat de Securitate, dar eliberat la intervențiile din Occident. A plecat în Franța, de unde a continuat să critice regimul comunist din România.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More