Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

A omorât un om. Era rupt de beat

0 56

sofer beat alcool volan

Procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Baia Mare au solicitat instanţei de judecată arestarea preventivă a inculpatului AFTAN SANDU IOAN (aflat în stare de reţinere) sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ucidere din culpă.

Din ordonanţa de punere în mişcare a acţiunii penale, întocmită de procurori, au rezultat următoarele:

În data de 06 ianuarie 2014, după ce a consumat în prealabil băuturi alcoolice, inculpatul Aftan Sandu Ioan s-a urcat la volanul autoturismului marca Audi A4, pe care l-a condus pe DJ 193, iar datorită stării de ebrietate şi neadaptării vitezei la condiţiile de drum, a cauzat un accident de circulaţie soldat cu decesul victimei M.I., pasager în autoturism. Inculpatului i-au fost recoltate probe biologice de sânge, rezultând o alcoolemie de 1,60 gr ‰ la prima probă şi respectiv, 1,55 gr ‰ la cea de-a doua probă.  Instanţa a admis propunerea procurorilor şi a dispus arestarea preventivă a inculpatului pentru o perioadă de 29 zile, începând cu data de 07 ianuarie 2014 şi până la data de 04 februarie 2014.

Precizăm că, punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal, reglementată de Codul de procedură penală, necesară în vederea propunerii unor măsuri preventive, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More