Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

A scăzut infracționalitatea stradală în Maramureș

0 43

politisti saptamana scoala altfel

Una dintre priorităţile conducerii Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Maramureş a fost creşterea gradului de siguranţă al cetăţeanului prin diminuarea faptelor antisociale stradale.

În funcţie de zonele de risc identificate au fost reorganizate şi adaptate permanent itinerariile de patrulare ale echipajelor de ordine şi siguranţă publică formate din poliţişti sau mixte (poliţist şi jandarm/poliţist local).

Ca urmare a acestor măsuri întreprinse şi a prezenţei active în teren, numărul total al infracţiunilor constatate în flagrant a crescut cu 21,91% faţă de anul precedent, infracţionalitatea stradală sesizată la nivelul judeţului Maramureş înregistrând o scădere cu 30,66% faţă de anul anterior.

Aceasta se manifestă pregnant în zonele aglomerate, în principal în cele 2 municipii ale judeţului: Baia Mare şi Sighetu Marmaţiei. Din totalul faptelor stradale, majoritatea au fost sesizate ca fiind comise noaptea şi cele mai multe sunt furturi.

Activitatea poliţiştilor în stradă a fost susţinută de activităţi preventive derulate de structurile de ordine publică în colaborare cu poliţiştii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii atât cu ocazia manifestărilor de amploare organizate în judeţ cât şi prin activităţile propuse pentru susţinerea programelor prioritare ale Poliţiei Române şi a celor stabilite la nivel local pentru anul 2013.

În funcţie de specificul criminalităţii din judeţul Maramureş au fost iniţiate şi derulate următoarele campanii de prevenire şi informare a cetăţenilor: campania de prevenire a furturilor din locuinţe ,,Nu-ţi scăpa casa din ochi”, campania de prevenire a înşelăciunilor ,,Înşelăciunea sună iar la telefon”, campania de prevenire a tâlhăriilor ,,Ştiu să mă feresc de infractori”, campania pentru prevenirea dispariţiilor de minori ,,Împreună pentru siguranţa copiilor” şi campania pentru prevenirea violenţei în rândul elevilor de liceu ,, Nu lăsa violenţa să te transforme într-un infractor”.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More