Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

A visat că va munci în SUA, dar a rămas fără 1600 de dolari

0 331

Mirajul visului american a lăsat un băimărean fără 1600 de dolari.

A rămas şi fără bani şi fără loc de muncă. Este vorba de un băimărean păgubit cu aproape 1600 de dolari şi care n-a mai ajuns la muncă în SUA, aşa cum i s-a promis. Dându-şi seama că a fost înşelat, acesta s-a prezentat ieri la sediul poliţiei municipiului Baia Mare pentru a depune plângere.

Astfel cei de la IPJ Maramureș au transmis că primele verificări efectuate de poliţiştii specializaţi în investigaţii criminale au stabilit că bărbatul a transmis banii,  la finalul lunii iunie, unei persoane domiciliate în SUA. Respectiva persoană a pretins că are nevoie de suma menţionată pentru pregătirea actelor de călătorie respectiv angajare.

În cauză a fost întocmit dosar penal şi se desfăşoară cercetări sub aspectul comiterii infracţiunii de înşelăciune. Tentaţia unui loc de muncă în străinătate şi posibilitatea unor câştiguri mari îi determină pe unii să apeleze la diferite firme şi chiar să transmită diferite sume de bani. Din păcate, sunt multe oferte de genul acesta care se dovedesc a fi false, iar cei care doresc să plece îşi dau seama de acest lucru doar după ce transmit sume de bani aşa zişilor angajatori. Informaţi-vă înainte de a transmite sume de bani! Nu vă puneţi încrederea în persoane necunoscute!, avertizează cei de la IPJ.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More