Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Abuz al primarului PSD din Vișeu de Sus. Semnatarii campaniei Fără Penali, convocați la Primărie să-și confirme semnăturile

0 953

Primăria Vişeu de Sus, condusă de social-democratul Vasile Coman, i-a convocat pe cetăţenii care au semnat să confirme că semnăturile le aparţin.

Primarul PSD din Vișeul de Sus este acuzat ca face presiuni asupra cetațenilor care au semnat petiția “Fara penali in funcții publice”. Potrivit USR, edilul i-a convocat pe semnatari la sediul primariei și le-a cerut sa mai dea o declarație.

„Cetățenii care sunt constrânși sau șantajați să scrie sau să semneze diverse declarații sunt rugați să ne contacteze de urgență pentru a le acorda sprijinul juridic în vederea depunerii unor plângeri penale împotriva celor care săvârșesc astfel de fapte”, se arată într-o postare de pe pagina campaniei Fără penali în funcţii publice, în condiţiile în care Primăria Vişeu de Sus, condusă de Vasile Coman, i-a convocat pe cetăţenii care au semnat să confirme că  semnăturile le aparţin.

Mai jos, postarea de pe pagina de facebook Fără penali în funcţii publice:

Primarul din Vișeu de Sus, Vasile Coman, exercită presiuni asupra celor 588 de cetățeni care au semnat listele #FaraPenali.

Semnatarii inițiativei sunt convocați la sediul primăriei (vezi imagine stânga) și puși să dea o declarație scrisă că au semnat acele liste.

Acest gest abuziv reprezintă un act de presiune exercitat asupra oamenilor care au decis că nu mai vor să fie conduși de infractori.

În fața acestui abuz reamintim semnatarilor DREPTURILE pe care le au:
• Nimeni nu este obligat să răspundă convocării primăriei. Primăria nu poate anula decât acele semnături pentru care primește o contestație scrisă.

• Nimeni nu poate fi forțat să dea o declarație împotriva propriei voințe. Validarea semnăturilor nu depinde de recunoașterea în scris a semnăturii. Primăria este OBLIGATĂ de lege să constate validitatea ei dacă nu s-a primit o contestație.

• Cetățenii care sunt constrânși sau șantajați să scrie sau să semneze diverse declarații sunt rugați să ne contacteze de urgență pentru a le acorda sprijinul juridic în vederea depunerii unor plângeri penale împotriva celor care săvârșesc astfel de fapte”.

 

Problemele cu legea ale primarului PSD

Agentia Nationala de Integritate a constatat starea de incompatibilitate a actualului primar din Viseu de Sus, Vasile Coman, in trecut si consilier local.

In perioada exercitarii mandatului 2008 – 2012 de consilier local, S.C. Conrep S.A., S.C. R.G. Holz Company S.R.L. si S.C. Marwood International S.R.L. (societati comerciale in cadrul carora persoana evaluata si sotia sa detineau functii si calitati) au incheiat 21 contracte comerciale de lucrari (constructii) si de furnizare produse (achizitii directe) atat cu Primaria orasului Viseu de Sus, judetul Maramures, cat si cu institutii subordonate acesteia, in temeiul carora aceste societati comerciale au incasat suma totala de 4.546.085,90 Lei, incalcand astfel dispozitiile art. 90, alin (1) si alin. (2) din Legea nr. 161/2003.

Conform ANI, Vasile Coman nu a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere, in exercitarea dreptului la aparare.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More