Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Destine Holidays

Acces pe internet doar cu buletinul

1 77

copii elevi internet calculator

Senatul României ia în calcul posibilitatea introducerii unei „cărţi de identitate pentru internet”, fără de care nu s-ar mai putea accesa anumite tipuri de conţinut audio-video. Măsura are în vedere protecția minorilor în fața unui conținut neadecvat.

Se are în vedere introducerea unei „cărţi de identitate pentru internet”, ca metodă de a limita accesul minorilor la conţinutul audio-video neadecvat. ”Buletinul” ar urma să conţină doar vârsta posesorului şi ar putea fi folosit ca un permis de acces pentru anumite tipuri de conţinut audio-video pe baza unui cod de acces personalizat.

„Senatul consideră că, din păcate, în momentul de faţă, verificarea vârstei nu se poate face, în mod real, fără identificarea persoanei. Şi, făcând abstracţie de problema protecţiei minorilor, identificarea persoanei poate naşte îngrijorări cu mult mai mari decât problema pe care încearcă să o rezolve. Totuşi, s-ar putea imagina o „carte de identitate pentru internet”, care să conţină doar date privitoare la vârstă. În plus, ar putea exista posibilitatea de a verifica, prin softuri securizate şi specializate în protocoale de tip Skype, vârsta utilizatorului”, se arată într-o replică a Senatului României trimisă Comisiei Europene, care a solicitat statelor membre UE o părere referitoare la situația din industria audiovizuală.

Senatul României consideră că ar fi utilă desfăşurarea mai multor campanii media de promovare a instrumentelor de control parental.
Senatul mai este de părere că este necesară o diversificare, dar şi o ameliorare a calităţii conţinuturilor canalelor pentru copii şi tineri, inclusiv a celor de desene animate retransmise în România prin intermediul distribuitorilor de servicii media audiovizuale.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More