Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Accidentele nu sunt cauzate doar de șoferi. Bicicliștii în atenția poliției

0 160

Polițiștii atrag atenția asupra faptului că bicicliștii nu sunt scutiți de la regulilele de circulație pe drumurile publice. Astfel două persoane și-au pus viața în pericol din cauza inconștienței.

Poliţiştii au fost sesizaţi, ieri, 13 mai, cu privire la două accidente de circulaţie în urma cărora două persoane care se deplasau cu bicicleta au fost rănite. Un băimărean de 58 de ani, care se deplasa cu bicicleta pe bulevardul Bucureşti, a pătruns în intersecţia cu bulevardul Unirii pe culoarea roşie a semaforului, fiind astfel acroşat de un autoturism condus regulamentar de un tânăr de 28 de ani.

Un alt bărbat, de 48 de ani, care circula cu bicicleta pe raza oraşului Vişeu de Jos, pe fondul consumului de băuturi alcoolice a pierdut controlul bicicletei, s-a dezechilibrat și a căzut pe partea carosabilă. În urma testării cu aparatul etilotest s-a constatat că acesta avea o concentraţie de 0,95mg/l alcool pur în aerul expirat.

 Poliția atrage astfel atenția asupra faptelor că:

Pentru a nu deveni victime ale accidentelor rutiere, bicicliştii sunt sfătuiţi să nu circule sub influenţa băuturilor alcoolice, să se asigure temeinic înainte de a schimba direcţia de mers, să nu traverseze trecerile pentru pietoni pe bicicletă şi să circule cât mai aproape de marginea din dreapta!

Poliţiştii reamintesc că pentru a conduce o bicicletă pe drumurile publice trebuie să aveţi vârsta minimă de 14 ani, să cunoaşteţi regulile de circulaţie, să vă echipaţi bicicleta corespunzător, cu dispozitive fluorescent reflectorizante şi să fiţi şi dumneavoastră echipaţi corespunzător!

De asemenea, poliţiştii vă recomandă să nu vă lăsaţi bicicleta neasigurată şi nesupravegheată şi să nu vă lăsaţi în coşul bicicletei bunuri, bagaje, telefoane mobile! Furtul unei biciclete neasigurate se comite în timp foarte scurt

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More