Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

În acest sfârșit de săptămână, 20 de persoane au rămas fără permise de conducere

0 85

În perioada 24-26 martie, pe raza județului, polițiștii rutieri și cei de ordine publică, au desfășurat acțiuni pentru asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică și pentru prevenirea accidentelor rutiere.

Polițiștii rutieri au acționat pentru supravegherea și monitorizarea traficului rutier, pe principalele drumuri din județ, dar și pentru prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de accidente, precum și pentru sancţionarea celor care nu respectă regulile de circulaţie, punând în pericol siguranţa circulaţiei pe drumurile publice.

În urma activităţilor desfăşurate, la nivel județean, au fost aplicate 389 de sancţiuni contravenționale, ca urmare a încălcării normelor O.U.G. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, în valoare totală de 75.550 lei.

Ca urmare a constatării unor abateri la regimul rutier, au fost reținute 20 de permise de conducere și au fost retrase 8 certificate de înmatriculare.

Exemplificări:

La data de 26 martie, în municipiul Bistrița, polițiștii Biroului Rutier au identificat în trafic, un tânăr, de 26 de ani, din localitatea Coșbuc, în timp ce conducea un autoturism, având suspendat dreptul de a conduce. A fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

De asemenea, la aceeași dată, de DN 17D, în localitatea Chiuza, polițiștii au identificat un tânăr, de 26 ani, din Chiuza, în timp ce conducea un autoturism, iar în urma testării cu aparatul etilotest a rezultat că acesta a consumat băuturi alcoolice. Cel în cauză a fost condus la Spitalul Orașului Beclean, unde i s-au recoltat mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

În ambele cazuri, polițiștii au întocmit dosare penale.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More