Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Acesta este șoferul microbuzului care a ucis alți opt români în Ungaria. Făcea live pe Facebook – FOTO

0 12.054

Bilanțul teribilului accident petrecut marți după-amiaza pe un drum național din Ungaria a crescut la 9 morți, toți cetățeni români. Șoferul, un bărbat din Târnăveni, era atent la transmisia live pe care o făcea pe Facebook în momentul impactului cu un camion.

Accidentul rutier produs marţi în Ungaria, în apropiere de Budapesta, unde un microbuz înmatriculat în România s-a ciocnit violent cu un camion ce transporta nisip, s-a soldat cu decesul tuturor celor 9 persoane aflate în autovehiculul înmatriculat în Mureș.

În accident şi-au pierdut viaţa toate cele nouă persoane din microbuz – şapte bărbaţi şi două femei, care se întorceau în România

Şoferul se numeşte Petru Kalau şi îl aşteptau 2 copii acasă. Alte 2 persoane, care au putut fi recunoscute şi identificate, au fiecare 7, respectiv 5 copii în Deaj, județul Mureș, informează observator.tv.

O altă informaţie, încă neconfirmată, privind identitatea unora dintre cei 9 români morţi este că alte 2 persoane ar fi din Agrişteu, tot din judeţul Mureş.

Cu toții veneau spre casă și cu toții se pare că sunt județul Mureș, din localitățile Deaj, Căpâlna și Agriște.

E un adevărat șoc pentru cele trei comunități din județul Mureș, pentru că oamenii care au pierit pe șoseaua din Ungaria, din cele trei comunități, au lăsat în urmă 17 de copii orfani, unii de ambii părinți. Inițial, informațiile indicau că este vorba de 35 de orfani. În plus, în microbuz se mai afla și o femeie însărcinată, care a pierit împreună cu soțul ei.

Cât despre șofer, el și-a înființat firma de transport în urmă cu patru ani și făcea aceste curse regulat.  Microbuzul era înmatriculat în judeţul Mureş şi avea numărul de înmatriculare MS90ELA.

Potrivit Ministerului Afacerilor Externe (MAE), accidentul a avut loc pe drumul naţional 4 din Ungaria, la aproximativ 60 de kilometri de Budapesta, pe sensul de deplasare spre România, unde  un microbuz înmatriculat în România s-ar fi angajat cu viteză excesivă într-o depăşire şi s-a ciocnit cu un camion care se deplasa pe contrasens.

Informaţiile iniţiale transmise de MAE arătau că şapte persoane au murit în accident, însă ulterior bilanțul morților a crescut la nouă.

sofer accident ungaria

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More