Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Acoperișul unui bloc din Salva s-a făcut scrum – FOTO

0 51

someseanul-incendiu-bloc-salva (1)

După două zile pline de foc, la propriu, în zona Văii Someșului, seria incendiilor pare că nu se mai termină. Un incendiu a mistuit acoperișul unui bloc din localitatea bistrițeană Salva.

Incendiul a fost sesizat de către locatari, care au sunat disperați la 112 solicitând intervenția pompierilor. Inspectoratul pentru Situații de Urgență al județului Bistrița-Năsăud a trimis la fața locului o autospecială cu apă și spumă de la Bistrița și două autospeciale de stingere a incendiilor de la Năsăud, cărora li s-a alăturat și un echipaj SMURD de la Năsăud.

Din fericire nimeni nu a fost rănit, însă pagubele materiale au fost însemnate. Paguba putea să fie chiar mai mare dacă nu interveneau câțiva pompieri care locuiesc în zonă.

Deși se aflau în afara orelor de serviciu, cinci angajați ai ISU Bistrița-Năsăud au sărit în ajutorul vecinilor lor și au reușit cu forțe proprii să limiteze extinderea incendiului și pagubele provocate de acesta, până la sosirea echipajelor de intervenție de la Bistrița și Năsăud.

Cinci pompieri militari din cadrul Secției de Pompieri Năsăud, aflați în timpul liber, au asigurat prima intervenție, până la sosirea echipajelor specializate, pentru limitarea efectelor unui incendiu izbucnit la acoperișul unui bloc cu două etaje și mansardă din localitatea Salva. Prin acțiunile lor, pagubele materiale au fost limitate considerabil.
Le mulțumim că au demonstrat, încă o dată, că activitatea noastră este mai mult decât o meserie”, a transmis Marius Rus, purtătorul de cuvânt al ISU Bistrița-Năsăud. 

Aproape două ore s-au luptat pompierii cu flăcările, reușind să lichideze incendiul, nu înainte ca acesta să transforme în scrum acoperișul blocului. Pe timpul intervenției, locatarii au fost evacuați, iar la final s-au întors în casele lor, unele serios afectate de apa care s-a scurs de pe acoperiș.

Urmează ca în continuare polițiștii și pompierii să stabilească din ce cauză a izbucnit incendiul.

FOTO: ISU Bistrița-Năsăud

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More