Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Acțiune cu efective mărite în Florești. S-au constatat două furturi

0 223

În perioada 02-04.02.2018 o acțiune de amploare a forțelor de ordine a avut loc în Florești. S-au aplicat sancțiuni de peste 12.000 de lei și au fost constatate trei infracțiuni, printre care două de furt calificat.

Polițiștii din cadrul Secției 6 Poliție Rurală Florești au acționat, în perioada 2.02.2018 – 4.02.2018, în Târgul Auto Transilvania, în târgul de animale din Gilău și în zona supermarket-urilor, pentru menținerea climatului de ordine şi linişte publică, prevenirea şi combaterea comerțului ilicit şi cu produse contrafăcute, prevenirea infracţiunilor contra persoanei şi patrimoniului.

Totodată, polițiștii au acționat şi pe linia prevenirii și combaterii tăierilor ilegale de arbori, precum și a faptelor ilegale asociate circulației, depozitării, prelucrării și comercializării materialului lemnos. În perioada menționată, s-au derulat și acțiuni pentru reducerea riscului rutier, în special pe linia depistării conducătorilor auto care conduc sub influenţa băuturilor alcoolice și care depășesc regimul legal de viteză.

Astfel au fost verificate 78 de autovehicule și au fost legitimate peste 100 de persoane. Pentru neregulile constatate au fost aplicate 54 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 12.000 de lei. S-au aplicat 24 de sancțiuni pentru nerespectarea O.U.G. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, 7 dintre acestea referindu-se la încălcarea regimului legal de viteză.

11 sancțiuni au fost aplicate pentru nerespectarea Legii 12/1990 privind  protejarea populației împotriva unor activități comerciale ilicite, fiind confiscate articole de îmbrăcăminte, jucării, accesorii telefoane, parfumuri etc., în valoare de 7.500 de lei. Pentru încălcarea prevederilor privind ordinea și liniștea publică au fost aplicate 8 sancțiuni contravenționale.

Nu în ultimul rând, au fost constatate și 3 infracțiuni (2 furturi din magazine și o infracțiune rutieră – conducere sub influența alcoolului), fiind întocmite dosare de cercetare penală.

 

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More